НАЧАЛО Регулации

Регистрация с фалшиви документи на една от топ крипто борсите?

06.02.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регистрация с фалшиви документи на една от топ крипто борсите?

Разследващият журналист Джоузеф Кокс разкри информация за слабите мерки за сигурност на борсата за криптовалути OKX.

Кокс демонстрира колко лесно може да се създаде потвърден акаунт в платформата, като се използват фалшиви документи за самоличност, паспорти и други законни документи. Това показва очевиден пропуск в протоколите на OKX за опознаване на клиента (KYC) и борба с прането на пари (AML).

Липсата на строги процеси за проверка повдига сериозни въпроси относно ефективността на спазването на нормативните изисквания от страна на OKX. Въпреки че използването на фалшиви лични карти и документи не е безпрецедентно, възможността за използване на тези пропуски в множество платформи подчертава системния провал в надзора на дигиталните финансови институции.

След допълнително разследване, службата за обслужване на клиенти на OKX в Telegram отхвърли констатациите на Кокс като “фалшиви новини“, но неволно призна, че при създаването на сметки или депозирането на средства не се извършват легитимни KYC/AML процедури.

Това пренебрегване на регулаторните стандарти е не само незаконно, но и създава значителни рискове за улесняване на прането на пари и незаконните финансови дейности.

За разлика от традиционните финансови институции, които стриктно проверяват самоличността, преди да разрешат каквито и да било финансови транзакции, OKX изглежда дава приоритет на удобството пред спазването на правилата.

Съобщава се, че KYC/AML проверките се прилагат само когато потребителите се опитват да изтеглят средства, което оставя платформата уязвима за използване от злонамерени участници.

Въпреки опитите да оправдаят своите небрежни практики, предполагайки, че други борси работят по подобен начин, позицията на OKX не успя да оправдае неспазването на регулаторните стандарти. Разкритието, че и други борси може да пренебрегват правилните KYC/AML процедури, допълнително подчертава системните проблеми в криптовалутната индустрия.

Освен това когато са били изправени пред въпроса за законността и етиката на своите операции, службата за обслужване на клиенти на OKX е запазила мълчание, което е сигнал за липса на отчетност и прозрачност според информацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Великобритания вече може да конфискува Биткойн

Наскоро властите в Обединеното кралство приеха вторично законодателство, целящо да засили възможностите им за конфискуване на крипто активи, като Биткойн (BTC), които са замесени в незаконни дейности.

03.03.2024 14:00 2 мин. четене

Финансовият регулатор на Испания издаде предупреждение за нелицензираните крипто борси

Неотдавна Финансовият регулаторен орган на Испания, Националната комисия за пазара на ценни книжа (CNMV) издаде строго предупреждение срещу нелицензираните крипто борси, които работят в страната.

28.02.2024 20:50 2 мин. четене

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури широкото разпространение на незабавните плащания в евро за потребителите и предприятията в ЕС и държавите от ЕИП.

27.02.2024 16:00 1 мин. четене

Великобритания иска да определи криптовалутите за имущество

Правната комисия на Обединеното кралство представи предварителен законопроект, в който се предлага официалното класифициране на криптовалутите като уникална форма на лична собственост с цел да се установят по-ясни правни насоки за дигиталните активи.

24.02.2024 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.