НАЧАЛО Крипто Крими

Разбиха огромна наркомрежа в САЩ – над $54 милиона в крипто са иззети от властите

ноември 3, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разбиха огромна наркомрежа в САЩ – над $54 милиона в крипто са иззети от властите

Прокурорът на САЩ Филип Р. Селинджър наскоро обяви конфискацията на дигитални валути на стойност $54 милиона.

Тези средства бяха проследени до лидера на известната наркогрупа в Ню Джърси Кристофър Кастелучо, което хвърли светлина върху сложната мрежа от транзакции с криптовалути, преплетени с незаконните дейности на обвиняемият и неговите съучастници.

Това разкритие подчертава сложната връзка между транзакциите с криптовалути и незаконните дейности на Кастелучо, обхващащи периода от 2010 г. до 2015 г.

Дигиталните активи на стойност $54 милиона бяха открити в портфейли, свързани с Кастелучо, произхождащи от печалбите, генерирани от неговите операции с наркотици, които включват разпространение на кокаин и дизайнерски наркотици по пощата в даркнет форуми под псевдонима “Skin Deep“. 

Според информацията Биткойн е бил основният метод на плащане, по-късно преобразуван в различни други криптовалути, като Етериум, Solana и Cardano.

Изненадващо, Кастелучо и неговите сътрудници първоначално са инвестирали едва $9,000 в Етериум, използвайки приходите от незаконните си дейности. Тази инвестиция нараства експоненциално до над $50 милиона, включващи редица токени. Въпреки това, поради незаконния им произход, тези активи бяха конфискувани от американските власти.

Първоначално престъпните дейности на Кастелучо са били улеснени в даркнет платформи като Silk Road и Blue Sky, където те са разпространявали наркотици, включително кокаин и метилон, внесени от Китай.

Кастелуцо призна, че е продавал наркотици на стойност милиони долари седмично в продължение на почти четири години. Разговорите с неговите съдружници разкриват обсъждания на офшорни дестинации за криптовалутното им богатство, което подчертава сложността на криминалните им операции.

Конфискацията на въпросните $54 милиона в криптовалута от Кастелучо отправя звучно послание, развенчавайки схващането, че незаконните дейности в крипто пространството са имунизирани срещу правна намеса. Този случай също така подчертава ескалиращия контрол върху транзакциите с криптовалута от страна на правоприлагащите органи и потенциалните последици за лицата, участващи в престъпни дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.