НАЧАЛО Други

Япония призова Саудитска Арабия да произвежда повече петрол

октомври 30, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Япония призова Саудитска Арабия да произвежда повече петрол

В четвъртък Япония призова Саудитска Арабия и други страни производителки на петрол да увеличат доставките си на петрол, за да се стабилизира световният пазар на петрол.

Главният секретар на кабинета Хироказу Мацуно заяви по време на пресконференция:

Правителството на Япония ще насърчава страните производителки на петрол да повишат стабилността на световния пазар на суров петрол, като увеличат производството и инвестират в производствени мощности.

Тези изявления идват в разгара на ескалиращите цени на горивата поради продължаващия конфликт между Израел и Хамас, който представлява заплаха за световната икономика.

Мацуно подчерта още:

Поискахме от Саудитска Арабия, в качеството ѝ на значителна страна производител на петрол, да увеличи производството на петрол, допринасяйки за стабилността на международния пазар на суров петрол.

На предходния ден кралят на Саудитска Арабия и министър-председателят на Япония проведоха телефонен разговор, в който засегнаха ситуацията в Газа и обсъдиха усилията за оказване на хуманитарна помощ.

Конфликтът в Газа, която е подложена на израелски бомбардировки и блокада от 7 октомври насам, беше предизвикан от операцията на Хамас “Потоп в Ал-Акса” – неочаквана, многостранна атака, включваща изстрелване на ракети и нахлуване в Израел по суша, море и въздух. Тази акция беше в отговор на щурма на джамията Ал-Акса и ескалиращото насилие от страна на израелските заселници.

Впоследствие израелските военни започнаха операция “Железни мечове“, насочена срещу обекти на Хамас в ивицата Газа.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш спешно призова за “незабавно хуманитарно прекратяване на огъня“, за да се облекчи “дълбокото човешко страдание“.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.