НАЧАЛО Биткойн

Най-големият срив в историята наближава – ето как можем да се предпазим

октомври 30, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-големият срив в историята наближава – ето как можем да се предпазим

Aвторът на бестселъра за лични финанси "Богат татко, беден татко" Робърт Кийосаки изрази загриженост за това, което той предвижда като "най-голямата катастрофа в световната история".

В очакване на това събитие Кийосаки препоръча на инвеститорите да обмислят значителни корекции в портфейлите си, за да запазят богатството си.

В публикация в X (бивш Twitter) на 29 октомври Кийосаки разкритикува традиционните инвестиционни съвети, които предлагат 60% разпределение на средства в облигации и 40% в акции. Той предположи, че тази стратегия може да не е устойчива при евентуален срив през 2024 г.

В този конкретен случай Кийосаки посъветва инвеститорите да диверсифицират портфейлите си, като включат злато, сребро и Биткойн (BTC). Той изтъкна, че тези активи имат потенциала да устоят на предстоящия срив:

Открай време финансовите експерти пропагандират идеята “Умните инвеститори инвестират в 60/40 – 60% облигации, 40% акции. През 2024 г. инвеститорите в съотношение 60/40 ще бъдат най-големите губещи. Преди да тръгнете с кораба надолу, помислете за преминаване към 75% злато, сребро, Биткойн, 25% акции на недвижими имоти/нефт. Този микс може да ви позволи да преживеете най-големия срив в световната история.

Преди това Кийосаки прогнозира, че златото ще надхвърли границата от $2,100 и ще продължи да се покачва, като прогнозираният следващ етап е $3,700. По същия начин той смята, че Биткойн ще достигне $135,000.

Според автора както златото, така и среброто се считат за “божиите пари” и в случай на срив на пазара на акции и облигации, техните стойности вероятно ще се покачат.

Едновременно с това финансовият преподавател твърди, че при сегашните им оценки стойността на златото, среброто и Биткойн е добра сделка, и насърчава инвеститорите да насочат средства към тези активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.