НАЧАЛО Биткойн

Първият Биткойн ETF на Австралия може да привлече $1 милиард

април 20, 2022 15:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Първият Биткойн ETF на Австралия може да привлече $1 милиард

Финансовите регулатори дадоха зелена светлина на първия австралийски борсово търгуван Биткойн фонд (ETF), който ще започне да търгува на 27-ми април, а Australian Financial Review съобщава, че може да получи до $1 милиард входящи потоци.

ETF е регулиран борсово търгуван фонд, който позволява на инвеститорите да се възползват от цената на Биткойн, без да е необходимо сами да притежават никакви монети.

Cosmos Asset Management победи местните конкуренти VanEck, BetaShares и ETF Securities за издаване на първия Биткойн ETF в Австралия. Всяка фирма се бори за затваряне на регулаторните одобрения поне от март, според Sydney Morning Herald.

Биткойн ETF-ът на Cosmos Asset Management ще бъде листван на CBOE Australia, с одобрение от клиринговата къща Clear Capital Markets на Австралийската борса за ценни книжа (ASX). Одобрението беше направено, след като Cosmos получи минимум четирима пазарни участници, за да поддържа изискванията за марж от 42%, необходими за покриване на риска, според статия, публикувана от AFR във вторник.

Биткойн ETF-ът на Cosmos предлага непряка експозиция към спот Биткойн чрез Canadian Purpose Биткойн ETF.

НЕ ИЗПУСКАЙ
UST на Terra сега е третата най-ценна стабилна монета

Курт Грумеларт, търговец в австралийската фирма за управление на богатство Zerocap, нарече одобрението на ETF „вълнуващо“ и коментира, че то „утвърждава по-нататъшно институционално приемане“ след рекордното стартиране на фонда Betashares CRYP, който инвестира в акции на американски компании, изложени на криптовалута. При стартирането си през ноември 2021 г. фондът отбеляза $10 милиона нетни потоци в рамките на първите десет минути.

Грумеларт очаква новият Биткойн ETF да бъде също толкова успешен:

„Събитието бележи голяма крачка напред за Австралия и масовото приемане на крипто индустрията като цяло.“

Грумеларт прогнозира, че успешното стартиране ще доведе до приток на други играчи. „Ако задграничните пазари са някаква индикация, вероятно е успешното стартиране да доведе до множество листинги за фондове, базирани на крипто активи извън Биткойн„, каза той.

Това ще бъде вторият свързан с крипто ETF от Cosmos от миналата година, когато фирмата издаде своя Global Digital Miners Access ETF.

През последната година австралийските регулатори са работили по налагането на ясни правила за крипто индустрията. Австралийската комисия по ценни книжа и инвестиции (ASIC) иска повече власт над индустрията, но сенатор Андрю Браг смята, че това е неподходящо, докато криптовалутата не бъде призната за финансов актив според австралийското законодателство.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Cardano (ADA) бележи две значителни постижения

Грумеларт каза, че изясняването на правилата ще подпомогне развитието на индустрията.

„Тъй като излизат новите разпоредби на ASIC, регулиращи крипто активите, очакваме по-голяма яснота за местните попечители и доставчици на услуги.“

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини