НАЧАЛО Други

Прогнозата на Бил Гейтс за AI през 2024 година

21.12.2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогнозата на Бил Гейтс за AI през 2024 година

Известният инвеститор и филантроп Бил Гейтс наскоро сподели дълбоки прозрения за бъдещето на изкуствения интелект (AI) през предстоящата 2024 г.

Като съосновател на Microsoft, Гейтс предвижда AI като движеща сила за несравними иновации, като същевременно признава многостранното му въздействие.

В обширна статия, публикувана на 19 декември в личния му блог, Гейтс навлезе в близките перспективи на изкуствения интелект, като подчерта неговия трансформиращ потенциал в здравеопазването, образованието, динамиката на работата и иновациите.

Подчертавайки огромния капацитет на AI да катализира иновациите, Гейтс прогнозира експоненциално ускоряване на революционните открития. Той специално подчерта ролята му за революционизиране на образованието чрез персонализирано обучение, като направи паралел с началните етапи на въздействие на интернет.

Освен това Гейтс изрази оптимистична гледна точка, виждайки AI като потенциален мост за намаляване на разликата в иновациите между богатите и развиващите се страни. Той прогнозира, че в рамките на три години африканските държави може да станат свидетели на нива на внедряване на AI, сходни с тези, които САЩ ще изпитат след 18-24 месеца.

Фондация “Гейтс” активно проучва начини за използване на иновациите в областта на изкуствения интелект за подобряване на качеството на живот в развиващите се страни, особено в сектора на здравеопазването.

Въпреки това Гейтс предупреди да не се гледа прекалено оптимистично на AI, като подчерта присъщите му ограничения и потенциални недостатъци.

На 20 декември Inc. съобщи за значителна зависимост на генеративния AI от технологични гиганти като Microsoft, Meta и Google, последният от които беше посочен за изфабрикуване на демонстрационно видео с AI.

В статията се подчертава как агресивните инвестиции на големите технологични компании в стартиращи AI предприятия могат да затвърдят контрола им върху бъдещето на AI, като потенциално задушат здравословната конкуренция. Особено внимание заслужава фактът, че Microsoft стои като финансова сила зад широко популярната платформа ChatGPT.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.