НАЧАЛО Биткойн

Прогноза за цената на Биткойн през 2024 година от топ икономист

12.06.2024 7:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на Биткойн през 2024 година от топ икономист

В неотдавнашен анализ икономистът Тимъти Питърсън посочи, че с оглед на наблюдаваното нарастване на трудността на Биткойн, това може да доведе до скок на цената до $100,000 до края на 2024 г.

За тези, които може би не знаят, трудността на Биткойн е стандарт, който се използва, за да покаже колко трудно е за миньорите да намират нови блокове BTC в неговата блокчейн мрежа. Този коефициент обикновено се преизчислява след добиването на всеки 2,016 блока – приблизително на всеки две седмици – за да може един блок да се добива приблизително на всеки 10 минути.

Колкото повече хора добиват и колкото по-усъвършенстван хардуер използват, толкова по-добри резултати ще има, но това предпоставя за трудности при напускането на даден субект от веригата. Тези пренастройки са отворени и се извършват автоматично, като по този начин никоя организация не може да ги контролира.

Според него също така освен мисленето за оскъдност трябва да се мисли и за връзката между нивото на трудност и цената, когато става въпрос за Биткойн.

Това се дължи, че при усложняването на добива се увеличават и разходите за енергия добит токен. При тези условия миньорите ще изискват по-високи цени, за да могат да продължат да добиват рентабилно. От друга страна, понижението на цените може да отблъсне някои играчи от участие в процеса, което в крайна сметка ще доведе до намаляване на общата хешираща мощност и съответно до по-ниски нива на трудност.

Така че предвид тези фактори, както и това, което се случва в момента, Питърсън смята, че тази година може да завърши с ценови диапазон между $60,000 и $90,000 за токен, а не със 100 % изчерпване на Биткойн.

Той заяви, че силната мрежова сигурност, проявена чрез много високи нива на трудност, подкрепя по-високите разходи, докато свързаните с тях енергийни разходи действат като ценови дъна. Освен това темповете на приемане могат да бъдат дори по-големи от очакваните, съчетани с положителни пазарни настроения, поради което е възможно те да достигнат до $100,000 за токен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Банковата криза в Япония се влошава – но това може да е добра новина за Биткойн

Изглежда, че банковата криза в Япония е на прага на сериозна ескалация, което може да доведе до вливане на ликвидност с американски долари и да даде тласък на Биткойн (BTC) и по-широкия крипто пазар.

22.06.2024 6:00 2 мин. четене

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличаването на обема на транзакциите.

21.06.2024 21:30 1 мин. четене

14-ият най-богат човек в света коментира Биткойн в социалните мрежи

Майкъл Сейлър, съосновател на MicroStrategy, наскоро популяризира Биткойн пред Майкъл Дел, изтъквайки положителните му характеристики.

21.06.2024 20:31 2 мин. четене

Microstrategy притежава Биткойн за почти $15 милиарда

Наскоро MicroStrategy придоби допълнително 12,000 BTC между април и края на юни 2024 г., с което общият им брой достигна приблизително 226,331 Биткойн токена на стойност близо $15 милиарда

21.06.2024 20:11 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.