НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

02.12.2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

Приемайки, че Етериум ще достигне $8,000 в следващия бичи пазар, анализаторът спекулира, че ако Solana достигне 10% от пазарната капитализация на ETH, праг, който вече е достигала в миналото, това би означавало ценова цел от $231 за SOL, което ще доведе до възвръщаемост на инвестицията (ROI) от приблизително 278% от текущата цена от $62.

Само преди дни  DeFi екосистемата на Solana постигна значителен етап, като общата заключена стойност (TVL) надхвърли $655 милиона – скок с 211% спрямо TVL от $210.47 милиона на 1 януари.

Освен това впечатляващата скорост на Solana от десетки хиляди транзакции в секунда (TPS) надхвърля 15 TPS на Етериум, което я прави благоприятна за приложения с висока производителност като децентрализирани борси (DEX) и платформи за незаменяеми токени (NFT).

В един по-оптимистичен сценарий InvestAnswers предположи, че достигането на Solana до 20% от пазарната капитализация на Етериум не е съвсем реалистично. Това потенциално би могло да доведе до пазарна капитализация от приблизително $192 милиарда и цена от $453 за 1 SOL, което показва огромна възвръщаемост на инвестициите от около 2,038% от настоящата цена от около $62.

Анализаторът каза също, че Solana вече е надхвърлила прага от 10%. Сравнението между фундаменталните показатели на SOL и ETH подчертава иновативния консенсусен механизъм на Solana за доказване на историята (PoH), позволяващ високоскоростни транзакции при ниски такси, контрастирайки с текущия преход на Етериум от PoW към PoS (Сливането/The Merge)

Макар че Сливането значително намали потреблението на енергия, то не решава проблемите с ниските TPS и високите мрежови разходи.

Съоснователят на Solana Анатолий Яковенко смята, че мащабируемостта на Етериум остава предизвикателство след Сливането, подчертавайки значително по-големия обем на транзакциите на Solana.

Етериум има за цел да се справи с проблемите, свързани с мащабируемостта, с помощта на “шардинг” и “zk rollups“, но се предвижда тези подобрения да отнемат години. Продължават да съществуват въпроси относно дългосрочната устойчивост на Solana в сравнение с добре установената екосистема за разработчици на Етериум.

Предимството на Solana по отношение на скоростта на транзакциите и мащабируемостта я позиционира благоприятно, въпреки че усилията на Етериум да се справи с тези ограничения може да отнемат години.

Тази разлика може да стимулира по-доброто представяне на SOL в предстоящата бича фаза, но устойчивият успех на проекта ще зависи от разрешаването на проблемите със стабилността на мрежата и насърчаването на растежа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Нова бомбастична прогноза за цената на Етериум

Според Марк Юско, главен изпълнителен директор и основател на Morgan Creek Capital, има потенциал Етериум (ETH) да достигне петцифрена цена.

25.02.2024 11:00 1 мин. четене

Биткойн и Етериум напускат борсите с рекордни темпове

Изходящите потоци на Биткойн (BTC) от централизираните борси достигна най-високото си ниво от средата на 2023 година.

25.02.2024 10:00 1 мин. четене

Меме криптовалута на ръба на огромен пробив нагоре

Въпреки че множество активи на пазара на криптовалути отбелязват забавяне на натрупаните преди това печалби, има признаци, че някои от тях може да са подготвени за бичи пробив, включително Pepe (PEPE), виден конкурент на друг меme токен – Dogecoin (DOGE).

24.02.2024 14:00 2 мин. четене

4 алткойна, които могат да избухнат след предстоящата актуализация на Етериум

През 2024 г. се очакват значителни промени в сектора на децентрализираните финанси и криптовалутите особено с предстоящите важни събития.

24.02.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.