НАЧАЛО Блокчейн

Блестящото представяне на нов блокчейн засенчи Arbitrum и Optimism

септември 17, 2023 11:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блестящото представяне на нов блокчейн засенчи Arbitrum и Optimism

Новото решение на Coinbase за мащабиране на Етериум (ETH) от втори слой, Base, постави нов исторически връх по отношение на дневните транзакции в четвъртък.

Base скочи до над 1.8 милиона транзакции на 14 септември, разбивайки предишния си рекорд от около 1.4 милиона транзакции. Новият проект от втори слой всъщност отбеляза повече транзакции през този ден, отколкото общата сума, обработена от конкурентите му Arbitrum (ARB) и Optimism (OP). 

Arbitrum е регистрирал около 500,000 транзакции в четвъртък, а Optimism – около 378,000, според техните съответни блокови изследователи.

Base стартира официално миналия месец и се захранва от Optimism. Coinbase вече заяви, че се надява проектът да помогне за включването на над един милиард души в крипто икономиката.

Борсата отбеляза, че няма планове за пускане на мрежов токен, свързан с Base. 

Към момента на писане на статията стойността на OP е $1.38. Криптоактивът, заемащ 41-во място по пазарна капитализация, се е повишил с 7% през последните седем дни.

ARB се търгува за $0.824 към момента на писане на статията. Криптоактивът, заемащ 39-то място по пазарна капитализация, се е покачил с повече от 3% през последния ден, но е спаднал с повече от 8% през последната седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Кои са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи

Крис Бърниске, основател на Placeholder Capital, видна фигура в света на крипто рисковия капитал, определи кои според него са основополагащите блокчейн проекти в сферата на дигиталните активи.

септември 27, 2023 9:00 1 мин. четене

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като “Dencun”, вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене

Един от най-големите одитори в света обяви подкрепата си за Етериум и публичните блокчейни

Пол Броуди от Ernest & Young, един от четирите най-големи световни одитори, смята, че частните блокчейни няма да имат шанс да издържат, ако повече протоколи се изграждат върху публични мрежи, особено Етериум.

септември 21, 2023 22:00 2 мин. четене

Банков гигант навлиза в крипто пространството с нови блокчейн услуги

Citigroup направи новаторско съобщение, като представи пионерските си услуги Citi Token Services, отбелязвайки трансформиращ етап в областта на управлението на парични средства и търговското финансиране.

септември 19, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.