НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за цената на XRP – $1 след халвинга на Биткойн?

18.03.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на XRP – $1 след халвинга на Биткойн?

След силното представяне през седмицата вниманието е насочено към траекторията на XRP. Въпреки че активът се понижи от цената си от $0.74 в понеделник, налице са оптимистични технически показатели.

Като се има предвид този сценарий, може ли XRP да е на път да достигне границата от $1 след дългоочакваното халвинг събитие на Биткойн?

Планирано за 20 април, халвингът на Биткойн е значимо събитие на пазара. Връзката между BTC и XRP е забележителна и потенциално може да доведе до допълнителни печалби за инвеститорите в алткойна, когато събитието се случи следващия месец.

Въпреки надеждите за положителна 2024 г., XRP се сблъска с предизвикателства. На 11 март активът нарасна до $0.74, само за да види как прибирането на печалби понижава стойността му. Над 65.4 милиона токена XRP, държани в продължение на повече от 6 месеца, бяха продадени, което упражни натиск и доведе до спад на актива до сегашното му ниво от $0.62.

Въпреки това оптимизмът остава висок поради предстоящия халвинг на Биткойн. Освен това от събота насам при XRP се наблюдава намаляване на натиска от продажби, което повишава очакванията за обрат. Съществува вероятност това да тласне актива обратно към нивото от $0.70.

Като се има предвид това, XRP може да продължи да се покачва, доближавайки се до границата от $1, докато се развива халвинг събитието на Биткойн. Корелацията между това четиригодишно събитие и целия пазар би могла да бъде особено благоприятна за стойността на XRP в сравнение с други активи.

Изключително важно е да се следят данните за обема на търговията на XRP, за да се прецени състоянието му. Това показва готовността на актива да се възползва от положителни развития, особено в общите пазарни нагласи.

Халвингът на Биткойн в исторически план оказва значително влияние върху целия пазар. Някои анализатори дори спекулираха за значително увеличение до $3.84 за XRP след събитието. Макар че подобен скок може да се окаже невероятен, вероятността за рали се увеличава постоянно с всяка изминала седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои криптовалути да разгледате в края на седмицата

Пазарът на криптовалути продължава да се намира във фаза на корекция, като не се наблюдава значително възстановяване на цените на криптовалутите.

19.04.2024 21:30 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за началото на май

Поради продължаващия правен спор между Ripple Labs и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) XRP не успя да се възползва от ралито на крипто пазар през 2024 г., като не реализира значителен ръст въпреки многобройните опити за пробив.

19.04.2024 13:00 1 мин. четене

2 криптовалути от портфолиото на милиардера Марк Кюбан, които може да ви изненадат

Марк Кюбан, известен с ролята си в Shark Tank, също привлече вниманието на крипто света с подкрепата си за Биткойн, Етериум и Dogecoin.

19.04.2024 12:00 1 мин. четене

Coinbase добавя фючърсна търговия с меме криптовалутата Dogwifhat (WIF)

Според последните актуализации платформата за фючърси на Coinbase International е готова да въведе алткойна WIF.

19.04.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.