НАЧАЛО Биткойн

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

17.04.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

Чрез последния си анализ Коуен намекна за очертаващата се възможност за значителен 60% спад в стойността на ETH, посочвайки ерозията на критичните нива на подкрепа в търговската двойка ETH/BTC.

Тази двойка, която съпоставя стойността на Етериум с тази на Биткойн, е широко разглеждана като мерило за пазарните настроения и относителната сила между двете водещи криптовалути.

Опирайки се на исторически прецеденти, Коуен подчерта, че предишни пробиви на значителни нива на подкрепа в двойката ETH/BTC са предизвикали последващ 60% спад в двойката ETH/USD в рамките на три до шест месеца. Той отбеляза, че наскоро ETH/BTC загуби важна подкрепа, въпреки че пълните последици от това развитие остават несигурни.

Предпазливите забележки на Коуен идват на фона на повишената волатилност и неяснота на пазара на криптовалути, като Етериум се бори с колебания както в цената, така и в обема на търговията. Загубата на подкрепа за двойката ETH/BTC допълнително изостря несигурността около ценовата траектория на Етериум, особено когато той се стреми да запази решаващия праг от $3,000.

Според прозренията на крипто аналитика Али Мартинез следващата значима зона на подкрепа за Етериум се намира в диапазона от $2,000 до $2,430, където приблизително 9.37 милиона адреса колективно притежават около 53 милиона ETH.

От съществено значение е да се признае, че макар прогнозата на Коуен за спад от 60% да поражда съмнения, прогнозите по своята същност са свързани със спекулации. Миналите тенденции и потенциалните сценарии предлагат ценни прозрения, но те не предвиждат окончателно бъдещи резултати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Алткойните в мрежата на Етериум се изстреляха нагоре – какво следва

През последните 24 часа цената на Етериум (ETH) се повиши с впечатляващите 20% благодарение на новината, че вероятността за одобрение на спот ETH ETF се е увеличила драстично от 25% миналата седмица до 75%.

21.05.2024 16:15 2 мин. четене

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС може да се забави с плановете си за нова валута след смърта на президента на Иран

Президентът на Иран Ебрахим Раиси трагично загина при катастрофа с хеликоптер в неделя, отбелязвайки значителна загуба за Иран и неговите глобални отношения.

21.05.2024 11:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.