НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за цената на Етериум за 2024 година според изкуствения интелект на Илон Мъск

04.02.2024 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за цената на Етериум за 2024 година според изкуствения интелект на Илон Мъск

Етериум (ETH) е втората по големина криптовалута по пазарна капитализация и е първенец в сферата на Web3 и децентрализираните финанси (DeFi).

След като през 2023 г. отбеляза впечатляващ скок на стойността си с близо 100%, инвеститорите в ETH сега внимателно наблюдават представянето ѝ през предстоящата 2024 г.

По-конкретно, бе потърсена прогноза от AI на Grok по отношение на траекторията на цената на Етериум към края на годината.

Grok, AI модел, разработен от xAI, стартъп, свързан с Илон Мъск и пряко свързан с X, предлага прогноза, посочваща вероятен диапазон за стойността на ETH в края на годината, като я поставя между $4,000 и $5,000 за ETH. AI предполага, че максималната стойност, която Ethereum може да достигне през 2024 г., е $6,500, а минималната – $2,500.

Въпреки бичата прогноза на Grok, заслужава да се отбележи, че към настоящия момент ETH се търгува за $2,306, което показва отклонение от прогнозирания минимум. Това разминаване възниква, въпреки че по време на анализа си AI е информиран за текущите пазарни цени.

Grok подкрепя своите оптимистични прогнози, като взема предвид различни фактори, като успешното изпълнение на ъпгрейда Shanghai, преминаването към PoS и потенциалното въздействие на ETF-ите на Етериум.

Чатботът също така взема под внимание растежа на екосистемата на Етериум и последиците от актуализацията Dencun. Прогнозата на Grok позиционира алткойнът с прогнозна минимална цена от $2,300, максимална от $6,500 и средна от $4,000, което предполага потенциал за значителни печалби през 2024 г.

Макар че обосновката на Grok включва неотдавнашни и текущи събития, засягащи стойността на Етериум, от решаващо значение е да се признае нейната корекция на минималната цена, за да съответства на текущата търговска стойност на ETH от $2,300. Следователно скокът до прогнозираната средна стойност от $4,000 би представлявал 74% годишно поскъпване на цената.

При оптимистичен сценарий Ethereum може да претърпи скок, надхвърлящ 180% до максималната прогнозна стойност, което представлява примамлива възможност за риск и възвръщаемост, ако прогнозите на Grok се окажат точни.

В заключение, инвеститорите трябва да подхождат предпазливо към пазара и да провеждат задълбочени проучвания, за да формулират информирана инвестиционна стратегия. Институционалните инвеститори, включително структури като BlackRock и Franklin Templeton, следят отблизо водещата блокчейн Web3 технология, което потенциално може да увеличи нейното търсене.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

3 криптовалути с огромен потенциал през 2024 година

Криптовалутите в момента преживяват бича тенденция, начело с доминиращия Биткойн (BTC), чиято капитализация надхвърля $1.2 трилиона към момента на писане на статията.

29.02.2024 14:00 3 мин. четене

Крипто пазарът скоро ще се радва на Етериум ETF – Джим Креймър

Уважаваният пазарен анализатор и телевизионен водещ Джим Креймър изрази надежда за бъдещата траектория на борсово търгуваните фондове (ETF) за Етериум, като прогнозира обещаващи перспективи, напомнящи успеха на Биткойн ETF.

29.02.2024 10:00 2 мин. четене

Ето коя меме криптовалута може да докара значителни печалби според топ анализатор

Стратег в областта на криптовалутите, известен с псевдонима Bluntz, е открил интригуваща инвестиционна възможност на фона на настоящата пазарна динамика.

29.02.2024 9:00 1 мин. четене

Как се копае Dogecoin (DOGE)?

Dogecoin (DOGE) наскоро отбеляза значителен скок в цената си, като през последните 24 часа тя нарасна с 15% и премина границата от $0.1, търгувайки се за около $0.11 към момента на писане на статията, което доведе до печалби за над 70% от притежателите ѝ.

28.02.2024 20:19 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.