НАЧАЛО Други

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

23.04.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

Неотдавнашният доклад на компанията предлага облекчение на привържениците на щатския долар, като твърди, че валутата ще запази доминиращата си позиция и статута си на водеща резервна валута въпреки възникващите предизвикателства.

В доклада се подчертава устойчивостта на щатския долар срещу нарастващото геополитическо напрежение и валутните колебания, като се посочва, че макар и да се наблюдават циклични спадове, статутът му на резервна валута ще се запази. Перспективите на Morgan Stanley подкрепят дългосрочното предпочитание към щатския долар, като признават потенциални периоди на слабост в зависимост от цикличните условия и оценката.

Въпреки засилващия се натиск на “валутните войни“, включително усилията на Русия да намали зависимостта от щатския долар в търговията с Близкия изток, прогнозата на Morgan Stanley предвижда трайната доминация на щатския долар.

Прогнозата на институцията разсейва съмненията около бъдещето на щатския долар, като потвърждава неговото превъзходство въпреки продължаващите предизвикателства.

Тази прогноза има значителни последици за световните финансови пазари, като оказва влияние върху търговията, инвестиционните решения и макроикономическите стратегии в световен мащаб. Статутът на щатския долар като основна резервна валута подчертава важността на прогнозата на Morgan Stanley, която насочва разбирането за неговата траектория и въздействие върху глобалната икономическа стабилност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Парнтьорството на Nvidia с Dell е ключът към разширяването на AI

Главният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг обяви стратегическо партньорство с Dell Technologies за разширяване на AI възможностите до по-широк кръг клиенти, което ще позволи на бизнеса да създаде свои собствени „фабрики за изкуствен интелект“.

21.05.2024 17:00 1 мин. четене

Директорът на JPMorgan ще се пенсионира по-рано от очакваното

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, посочи, че мандатът му като главен изпълнителен директор вероятно ще приключи през следващите пет години.

21.05.2024 15:30 2 мин. четене

Grayscale смени своя главен изпълнителен директор – ето кой заема неговата позиция

Grayscale назначи Питър Минцберг за свой нов главен изпълнителен директор след оставката на Майкъл Соненшайн.

21.05.2024 14:30 2 мин. четене

Пазарът на акции ще скочи с още 20% преди да се спука балона според прогноза

Според анализатори от Capital Economics инвеститорите, които следят за признаци на балон, трябва да се подготвят за потенциално надуване на фондовия пазар с още 20%, преди да настъпи значителна корекция.

21.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.