НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

04.03.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

В съдебния иск, подаден на 29 февруари, се твърди, че платформата се е отклонила от първоначалната си мисия за разработване на изкуствен интелект за подобряване на човечеството, а не за печалба. Мъск твърди, че е налице нарушение на договора, тъй като първоначално Алтман и съоснователят Грег Брокман са се обърнали към него с идеята да създадат организация с отворен код и нестопанска цел.

Освен това проектът се сблъсква с проверки по отношение на защитата на личните данни от страна на регулаторни органи в няколко държави, включително Обединеното кралство, Франция, Германия, Кения и Аржентина.

Обръщайки се към самия Worldcoin, си струва да се отбележи, че макар и стартиран наскоро, проектът е преминал през тригодишна разработка. Основният му фокус се състои в запазването на дигиталната идентичност, като същевременно се справя с предизвикателствата, свързани с идентичността, което е уникално предложение в крипто сферата.

Един от забележителните аспекти на Worldcoin е използването на технология за сканиране на очите, известна като “Orb“, за разграничаване на взаимодействията между хора и ботове. WLD токенът улеснява плащанията, трансферите и покупките в рамките на екосистемата.

В перспектива Worldcoin е разпределил значителна част (75%) от първоначалното си предлагане на WLD за общността, като 13.5% са предназначени за инвеститорите, а 10% – за екипа от разработчици. Понастоящем само 1% от общото предлагане е в обращение, като в бъдеще се планира отключване на допълнителни токени.

Въпреки първоначалните предизвикателства Worldcoin преживя рязък скок на ликвидността и обема след листването си в Binance (BNB).

Имайки предвид тези различни фактори и ситуации, бе потърсена помощ от AI чатботът на OpenAI, ChatGPT. От решаващо значение е обаче да се признае, че прозренията на ChatGPT може да не отговорят напълно на опасенията, изразени от глобалните регулатори за защита на личните данни.

Въпреки че анализът на ChatGPT предполага потенциални бичи тенденции в ликвидността, ценовото действие и обема, той подчертава непредсказуемия характер на пазара на криптовалути, който се влияе от темповете на приемане, иновациите и пазарната динамика. Следователно конкретните прогнози относно бъдещото представяне на Worldcoin остават спекулативни и зависят от различни фактори и сложност, присъщи на криптопазара. На инвеститорите се препоръчва да провеждат задълбочени проучвания и да оценяват толерантността към риска, преди да вземат инвестиционни решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tether са издали USDT на стойност $1 милиард “от въздуха”

На 16 април, което съвпадна със значителните загуби на пазара на криптовалути, Tether добави в обращение USDT на стойност $1 милиард.

17.04.2024 15:06 2 мин. четене

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Binance добавя 6 нови алткойн двойки за търговия

За да подобри търговския опит на потребителите и да разшири възможностите за търговия, Binance представи нови двойки за търговия и услуги за ботове за търговия на своята спот платформа.

16.04.2024 21:06 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.