НАЧАЛО Алткойни

Прогноза за BNB през 2024 година – какво да очакваме?

02.02.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за BNB през 2024 година – какво да очакваме?

В публикация в блога на Binance, споделена на 31 януари, блокчейн екосистемата очерта амбицията си да установи парадигмата "Един BNB", като се фокусира върху разработването на гъвкава многоверижна рамка.

Тази предвидена рамка има за цел да установи безпроблемни връзки между различни компоненти, включително Binance Smart Chain (BSC), нейния L2 аналог, opBNB, и слоя Greenfield, отговарящ за децентрализираното съхранение. Забележително е, че opBNB е стратегически изработен, за да може да поеме мащабни децентрализирани приложения (dApps).

Предложената взаимовръзка има за цел да повиши възможностите за съхранение и обработка на данни, като основният акцент е върху мащабируемостта и децентрализираните операции. Пътната карта на блокчейна на BNB включва значително увеличаване на транзакциите в opBNB, като целта е да се постигнат впечатляващите 10,000 транзакции в секунда (TPS). Този амбициозен ъпгрейд ще бъде осъществен на два отделни етапа, като в началния етап ще се даде приоритет на сигурността, последван от фокус върху системите за интегритет на кода в следващия етап.

Въвеждането на парадигмата на мултиверигата може потенциално да съживи интереса и ангажираността, като потенциално привлече по-голям брой активни потребители към веригата на BNB. Този стратегически ход идва в момент, в който активността на разработчиците на BNB показва плато, според метриките на Santiment.

Едновременно с това се наблюдава спад в метриката за социална доминация, което показва намаляване на дискусиите около BNB.

Въпреки тези предизвикателства основният екип за разработване на веригата BNB изрази желание да си сътрудничи с разработчиците. В изявление, насочено към бъдещето, те отправиха покана към разработчиците, като ги призоваха да участват в растежа на Web3 във веригата на BNB през цялата 2024 г. Крайната цел е да се създаде единна, стабилна и удобна за ползване парадигма на многоверижната мрежа.

Признавайки, че увеличаването на ангажираността на разработчиците е от ключово значение за масовото приемане, BNB Chain възнамерява да увеличи повече от два пъти броя на активните валидатори, като премине от 40 на 100. Това стратегическо разширяване има за цел да улесни сливането на Beacon веригата – развитие, което се очаква да бъде част от цялостната актуализация, известна като BNB Greenfield 2.0. Очаква се, че тази актуализация може потенциално да повиши производителността на блокчейн до пет пъти спрямо сегашните му възможности.

Освен това планираното обновяване обещава да въведе нови функции, пригодени за създаване на специфична за приложенията инфраструктура за данни за изкуствен интелект, игри във веригата, DePIN и DeSoc, според изявленията на проекта.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за март месец

Напоследък XRP привлича значително внимание, тъй като търговците очакват потенциално възстановяване на предишните му върхови стойности на фона на силния пазар на криптовалути, доминиран от Биткойн.

22.02.2024 8:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да обмислите да продадете

От 14 февруари насам Биткойн (BTC) остава в рамките на своя диапазон, след като преодоляа психологическата бариера от $50,000.

21.02.2024 19:38 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.