НАЧАЛО Биткойн

Прогнозна за Биткойн – може ли наистина да падне до $5,000?

декември 29, 2022 18:39 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогнозна за Биткойн – може ли наистина да падне до $5,000?

Може ли наистина Биткойн да се срине до $5,000, след като прогнозите за $200,000 вече изглеждат като мираж? Нека видим.

Мрачните прогнози, че Биткойн е на път да падне до $5,000, не изглеждат толкова невероятни. Докато най-популярната криптовалута започна да се изкачва, сривът на FTX намали цената ѝ, като тя се движи между $16,000 и $17,000. 

Някои анализатори прогнозират, че Биткойн скоро ще падне до около $5,000 и макар това да изглежда пресилено, не е невъзможно. Сривът на FTX беше сериозен удар за актива, чиято цена сега се движи около $17,000. Не е немислимо да се предполага, че тя ще се падне още. 

Така че, ако мислите да инвестирате в Биткойн, бъдете подготвени за някои доста големи колебания в цената.

d2t


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


Много анализатори смятат, че Биткойн наистина ще падне до $5,000

bitcoin

Изглежда, че крипто оптимистите, които очакваха Биткойн да достигне $200,000, започват да изчезват. Всъщност Standard Chartered Bank и други анализатори прогнозират, че най-популярният блокчейн ще падне до $5,000, въпреки че цената му е около $16,600 в момента. Това споделено мнение от CNBC накара много инвеститори да преоценят своите активи и да вземат някои трудни решения.

Но на какво се дължи внезапната промяна? Е, изглежда, че основните проблеми, които доведоха до спада на цената на Биткойн на първо място, не са решени. Освен това се появиха нови предизвикателства, като засилено регулиране от страна на правителствата по света. Всичко това поражда някои сериозни съмнения относно бъдещите перспективи на Биткойн.

Не на последно място, светът е изправен пред сериозна битка с климатичните промени, а консенсусният механизъм за доказателство на работа на най-известния крипто проект е изисква много енергия за обработката на всяка транзакция.

Според Statista 1 Биткойн транзакция консумира 2,188 киловатчаса енергия или около 1,472 милиона VISA транзакции.

Разбира се, все още е възможно Биткойн да се възстанови и да достигне нови висоти. Въпреки това, като се има предвид настоящата ситуация, изглежда по-вероятно да видим допълнителен спад в цената му, преди да настъпи истинско възстановяване.

 

d2t

Кои са най-перспективните криптовалути за търговия през 2023?

В края на годината започваме да си задаваме въпросите, които са най-належащи, а именно: с какво крипто да търгуваме догодина? Истината е, че основите трябва да бъдат положени още днес, за да можете да направите възможно най-голяма печалба.

Dash 2 Trade 

Dash 2 Trade е една от най-горещите криптовалути в предварителна продажба, тъй като само през последните 24 часа бяха продадени повече от $500,000 в D2T. Проектът събра $11.3 милиона и ще се опита да даде решения на грижите сред инвеститорите, възникнали около срива на FTX, като им предостави всички необходими инструменти за инвестиране в нови криптовалути. 

Благодарение на патентованата технология Dash Score, дори неопитните инвеститори ще могат да използват таблото за управление, което използва задвижван от изкуствен интелект алгоритъм, балансиран с човешка експериза – а именно, трейдърите на Dash 2 Trade. По този начин търговците ще могат да получават качествени анализи и ключова информация преди всички останали.

Проектът е аплодиран от някои от най-големите имена в индустрията, като Business 2 Community, Bloomberg и The Economic Times.

Предварителната продажба на Dash 2 Trade приключва скоро и се очаква цената само да продължи да расте. Това е чудесна възможност за инвеститорите да влязат от рано в това начинание, което може да донесе значителни печалби на инвеститорите.

d2t


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.


RobotEra

robotera

RobotEra е нова игра в Метавселената, която привлича инвеститори. В момента сме в първия етап на предварителни продажби и цената е $0.02, но ще нарасне до $0.032 по време на последния етап. Ранните инвеститори могат да направят около 60% преди листването да се състои. Също така си струва да споменем, че RobotEra е подкрепена от LBank Labs, което е много добър знак за инвеститорите, а вече са събрани над $637,000 инвестиции в проекта.

robotera

Самата игра е 3D мултиплейър онлайн игра, развиваща се във футуристичен свят, където играчите могат да контролират роботи. RobotEra разполага с уникална механика на играта, която е проектирана да се хареса, както на обикновените, така и на хардкор геймърите.

Calvaria

ria

Calvaria е P2E игра, която напоследък привлича много внимание. С налична безплатна версия и много потенциал за RIA токена, не е чудно, че инвеститорите са вложили $2.6 милиона в проекта.

Последният етап от предварителните продажби беше съкратен, за да могат геймърите да започнат по-рано, а листингите на Kucoin, Gate.io и XT.com са обещани. Няма съмнение, че Calvaria има светло бъдеще!

calvaria

Calvaria е най-щедра към спрямо ранните си инвеститори, които ще генерират 225% доходност, когато бъдат обявени листингите на цена от $0.032 за RIA токен. Разбира се, дори да стартирате сега, можете да очаквате голям напредък – това е само началото.

calvaria

Заключение

Биткойн проправи път на всички алткойни и ще остане завинаги в историята на блокчейн технологията. За съжаление обаче перспективите за растеж не изглеждат обещаващи. Тромавият механизъм за консенсус, огромното количество енергия, която се изгаря за 1 транзакция и регулациите правят Биткойн по-скоро екзотичен актив, отколкото такъв с реална употреба. Нещата при Dash 2 Trade, RobotEra & Calvariaне стоят така, тъй като те имат огромно бъдеще пред себе си.

Често задавани въпроси

Има ли бъдеще Биткойн?

Това е интересен въпрос, но предвид начина, по който правителствата се опитват да поемат твърд контрол върху потреблението на енергия, Биткойн е изправен пред трудности. Фактът, че той използва толкова много енергия – и ще използва повече във времето – е сериозна грижа за някои. 

Дори ако държавите не предприемат действия по отношение на използването на енергия, нарастващата популярност на алтернативните криптовалути може да изяде пазарния дял на най-стария блокчейн.

Кои са най-перспективните криптовалути за търговия през 2023 година?

Dash 2 Trade, RobotEra & Calvaria показват уникални възможности. Dash 2 Trade и Calvaria ще приключат своите предварителни продажби по-рано от плануваното, докато RobotEra е още началото на развитието си, но също има огромни надежди пред тази криптовалута.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Riot Platforms са добили 12% повече BTC през януари спрямо предходния месец

Майнинг компанията Riot Platforms е произвела 740 BTC през януари, което е с 12.3% повече спрямо декември 2022 г. и с 62% повече спрямо предходната година, съобщиха от компанията в понеделник.

февруари 7, 2023 11:14 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената

Ветеранът крипто трейдър Тоун Вейс твърди, че Биткойн (BTC) сега се бори да поддържа възхода си.

февруари 7, 2023 8:06 2 мин. четене

Биткойн: Предстои голям обрат, твърди анализатор

Крипто анализатор сподели оптимистично мнение за Биткойн (BTC), заявявайки, че активът може да се подготвя за значителни печалби.

февруари 6, 2023 12:25 2 мин. четене

Биткойн: Турбуленциите на пазара ще действат в полза на актива, твърди М. Сейлър

Основателят на MicroStrategy Майкъл Сейлър каза, че крипто скандалите и фалитите през 2022 г. ще бъдат от полза за Биткойн в дългосрочен план.

февруари 6, 2023 7:02 3 мин. четене