НАЧАЛО Други

Прогноза за акциите на Google от Уолстрийт

04.02.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за акциите на Google от Уолстрийт

Акциите на Alphabet Inc запазиха положителната си динамика през 2024 г., което съответства на общите оптимистични настроения в секторите на технологиите и комуникационните услуги.

Заслужава да се отбележи, че акциите отбелязаха временен спад на 30 януари, след отчета за приходите на Alphabet за четвъртото тримесечие на 2023 г. Резултатите не отговориха на очакванията на анализаторите за приходите от реклама, които са ключов компонент от бизнеса на технологичния гигант.

В контраст с това акциите нараснаха през 2023 г., регистрирайки впечатляващо увеличение от над 50%, което донесе значителни печалби на акционерите.

Към момента на писане на статията, GOOGL показва ръст от близо 3.05% от началото на годината, като се търгува на цена от $142.38. След неотдавнашните финансови отчети обаче акциите претърпяха разпродажба, в резултат на което GOOGL загуби ключовото ниво на подкрепа от $150.

Въпреки тези колебания, акциите на Alphabet понастоящем се възприемат като сравнително нискорискови на пазара поради силната бизнес позиция на компанията. По-специално, тя може да се похвали със стабилни маржове на печалбата, което подкрепя потенциала ѝ да постигне целите, с особен акцент върху достигането на границата от $200.

Разглеждайки ключовите фундаментални показатели на Alphabet, в центъра на вниманието остават рекламните сегменти на компанията. Резултатите за четвъртото тримесечие на 2023 г. показаха неизпълнение на прогнозираните приходи от реклама в размер на $65.52 милиарда, което е малко под очакваните $65.8 милиарда.

Въпреки това общите приходи надхвърлиха прогнозите, достигайки $86.31 милиарда, което представлява 13% увеличение на годишна база.

Прогнозите на анализаторите за Alphabet са оптимистични, като 12-месечната средна целева цена е $164, което предполага 15% увеличение спрямо последната цена на затваряне. Най-високата прогноза е бича – $180, докато по-консервативната прогноза предполага минимум от $140. Анализаторите като цяло смятат, че акциите на Google имат потенциал за значителен ръст през следващите месеци, като 29 от 37 анализатори оценяват GOOGL като “силно покупка“.

Въпреки че акциите на Alphabet се считат за разумно оценени, опасенията относно способността на компанията да се конкурира в надпреварата за изкуствен интелект, да разшири облачната си инфраструктура и да се справи с регулаторните предизвикателства могат да повлияят на краткосрочните ѝ печалби. Освен това потенциалът за повишаване на лихвените проценти може да отклони инвеститорите от водещи технологични акции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Доларът доминира, но движението срещу валутата не може да се спре

Огромното значение на щатския долар в световните парични и икономически рамки след края на Втората световна война е безспорно.

22.02.2024 7:00 4 мин. четене

Топ швейцарска банка ще стартира собствена крипто услуга

PostFinance, водеща швейцарска банка, е на път да направи революция във финансовия пейзаж с новата си крипто услуга, пригодена за швейцарските клиенти.

21.02.2024 21:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.