НАЧАЛО Крипто Крими

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като "ZachXBT" обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

ZachXBT се обърна към Twitter, за да разкрие измама, включваща проекта VIRAL и акаунт на име “@WandaNaraCrypto“. Проектът фалшиво твърди, че е одобрен от аржентинския модел Уанда Нара. 

Скрийншоти, споделени от ZachXBT разкриха, че истинската Уанда Нара се е оплакала от друг акаунт, представящ се за нея, който се е възползвал от популярността на проекта VIRAL, за да събере над 131 ETH (приблизително $242,000).

Измамата включваше популяризиране на мемe монета чрез използване на верифициран бадж и потребителско име, подобно на акаунта на истинския модел, подвеждайки хората да вярват, че одобрението е легитимно.

За съжаление много инвеститори се хванаха на тази измама, мислейки, че участват в надеждна инвестиционна възможност.

След разкриването на случая създателите на $VIRAL обявиха намерението си да възстановят суми и изразиха разкаяние за събитията, които са предизвикали съмнения относно техния проект. 

Те увериха общността в ангажимента си да се справят с опасенията и да възстановят доверието, като разкриха планове за подобрено възобновяване на проекта.

Някои потребители обаче твърдяха, че не са получили никакви възстановявания, а някои акаунти продължиха да популяризират меме монетата въпреки обвиненията.

ZachXBT изтъкна случаи, в които клиентите несъзнателно са финансирали съмнителни проекти, използвайки своите сметки в CEX, като подчерта важността на разграничаването на легитимните от съмнителните инициативи, особено на бързо развиващия се пазар на меме монети.

Инвеститорите трябва да проявяват предпазливост, когато обмислят инвестиции, особено в проекти с централизирано предлагане на токени, подозрителни действия от страна на ключови притежатели и потенциално измамни маркетингови стратегии. Предпазливостта, проучването и вземането на информирани решения са от решаващо значение при оценяването на такива начинания.

Концентрацията на предлагането на токени, особено когато няколко портфейла притежават значителен дял, поражда опасения за ограничена ликвидност. Освен това потребителите, които планират да натрупат големи количества меме монети или каквито и да било токени, трябва да са нащрек за предупредителни знаци за потенциално сътрудничество между основните притежатели.

Напоследък пейзажът на меме монетите претърпя значителни промени, като обемът на търговията намаля с 25%. Ентусиастите на тези монети разпродават притежанията си, което води до значителни спадове в цените на преди печеливши монети като PEPE и Wojak.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще плати глоба в размер на няколко милиона долара, след като призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

октомври 1, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.