НАЧАЛО Други

Продължава ли Nvidia да е добра инвестиционна възможност?

15.03.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Продължава ли Nvidia да е добра инвестиционна възможност?

Изглежда, че акциите на Nvidia са получили положителни оценки и прогнози от анализатора на Bank of America Вивек Аря.

Bank of America потвърди оценката си за акциите на Nvidia, като изрази увереност в бъдещото им представяне. Освен това банката повиши целевата си цена от $925 на $1,100, което предполага потенциален ръст от 24 % спрямо текущите нива.

Въпреки значителното превъзходство на Nvidia от началото на годината досега и рязкото покачване на цената на акциите, банката смята, че акциите все още предлагат стойност при своята оценка от 2.2 трилиона.

Аря подчерта, че въпреки силното представяне на акциите, оценката на Nvidia остава привлекателна в сравнение с аналогичните компании в областта на полупроводниците и информационните технологии.

Той отбеляза, че текущото съотношение цена/печалба (PE) на Nvidia е по-ниско, отколкото при стартирането на ChatGPT през ноември 2022 г., и попада в историческия диапазон на прогнозното PE съотношение.

Въпреки че Nvidia е доста притежавана от инвеститорите, Аря посочи, че те все още нямат таква тежест върху акциите спрямо теглото им в индекса S&P 500. Това предполага потенциална възможност за ръст, тъй като инвеститорите могат да увеличат експозицията си към Nvidia с течение на времето.

Аря спомена предстоящото събитие на Nvidia “AI Woodstock” на 18 март, което включва конференцията за GPU технологии, на която се очаква компанията да представи наследника на своя чип H100. Това събитие може да послужи като катализатор за по-нататъшно повишаване на акциите на Nvidia, особено ако компанията представи постижения в областта на AI технологиите и очертае значителни пазарни възможности.

Експертът подчерта още потенциалното въздействие на технологиите на Nvidia, като genAI, omniverse/дигитални близнаци и ускорители, върху различни крайни пазари. Той също така спомена възможността за преструктуриране на значителна част от глобалната компютърна инфраструктура с помощта на ускорители, което може да доведе до значителни годишни пазарни възможности през следващите няколко години.

Като цяло анализът на Bank of America показва, че акциите на Nvidia все още имат възможност за растеж, подкрепен от атрактивната им оценка, потенциалните катализатори и пазарните възможности. Въпреки това, както при всяка инвестиция, от съществено значение е инвеститорите да провеждат собствени проучвания и да отчитат своята толерантност към риска, преди да вземат решения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.