НАЧАЛО Други

Проблеми за OpenAI в Европа заради фалшива информация

30.04.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проблеми за OpenAI в Европа заради фалшива информация

OpenAI, ръководена от Сам Олтман, е изправена пред правни предизвикателства в Европейския съюз, тъй като Европейският център за дигитални права (NOYB) подава жалба срещу централата за изкуствен интелект.

Обвиненията в разпространяване на неточна информация чрез платформата ChatGPT предизвикаха полемика в технологичната общност, пораждайки опасения относно спазването на законите на ЕС за защита на данните.

Правни проблеми за OpenAI на фона на твърдения за невярна информация

В неотдавнашен доклад на NOYB, OpenAI е обвинена в нарушаване на GDPR разпоредбите (Общ регламент относно защитата на данните), като не е коригирала невярна информация, генерирана от нейната платформа ChatGPT. В жалбата се посочва, че OpenAI признава невъзможността си да гарантира точността на данните в ChatGPT и отказва да изпълни искания за достъп или да коригира неточна информация относно физически лица.

Мартйе де Граф, адвокат по защита на данните в NOYB, подчерта потенциалните рискове от разпространението на неверни данни, особено по отношение на личната информация. Той изтъкна значението на привеждането на технологиите в съответствие с правните стандарти.

Въпреки предишния регулаторен контрол и ограниченията от страна на европейските органи за защита на личните данни, като например италианския DPA и Европейския съвет за защита на данните, OpenAI изглежда се колебае да се справи с проблемите на съответствието. В отговор NOYB предприе действия, като подаде жалба до австрийския орган за защита на данните.

Ескалация на правното напрежение

В последната си жалба до австрийския орган NOYB настоява за разследване на практиките на OpenAI за обработка на данни, призовавайки за мерки за гарантиране на точността на данните. Изходът от този правен спор може да окаже значително влияние върху бъдещото управление и отговорност в сектора на изкуствения интелект (AI) в ЕС.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.