НАЧАЛО Други

Пробив в AI секторът: ChatGPT скоро ще може да “вижда, чува и говори”

септември 26, 2023 21:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пробив в AI секторът: ChatGPT скоро ще може да “вижда, чува и говори”

На 25 септември OpenAI, компанията създател на чатбота ChatGPT разкри, че предстоящите актуализации на модела ще въведат иновативни функции, които ще позволят на потребителите да взаимодействат с него чрез изображения и гласово разпознаване.

Това подобрение има за цел да предложи по-персонализирано изживяване, като позволи на потребителите да използват гласови команди. OpenAI подчерта, че тази функционалност разчита на модел за преобразуване на текст в реч, който може да генерира звук от минимални образци на реч, създадени от професионални гласови актьори. Освен това тя използва възможностите на тяхната система за разпознаване на реч с отворен код, известна като Whisper.

Очаква се включването на гласови функции да разшири обхвата на практическите приложения, като например подпомагане на дейности като четене на приказки за лека нощ, съставяне на рецепти, съставяне на речи, рецитиране на поезия, разясняване на общи фрази или дори разрешаване на спорове на масата за вечеря.

OpenAI също така разкри, че скоро потребителите ще имат възможност да изпращат изображения на ChatGPT или да избират определени области в изображенията, за да бъдат интерпретирани и да получат отговор.

Отчитайки потенциалните рискове, OpenAI призна възможността за измама. Вследствие на това тя ще ограничи гласовите функции до своята платформа за гласови чатове.

OpenAI също така призна загрижеността за неприкосновеността на личния живот, свързана с разпознаването на изображения. За да се справят с това, те са ограничили способността на ChatGPT да прави окончателни изявления за лица в изображения.

Макар да признаха, че ChatGPT невинаги може да предоставя напълно точни описания, те подчертаха, че способността му да предлага общи описания на изображенията се е оказала полезна, позовавайки се на предишното си сътрудничество с Be My Eyes – приложение, предназначено за подпомагане на слепи и слабовиждащи лица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.