НАЧАЛО Други

Президентът на Русия призовава за създаване на нови сегменти в икономиката

октомври 31, 2023 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът на Русия призовава за създаване на нови сегменти в икономиката

Владимир Путин призна нарастващия растеж на пазарите в Азия, Африка и Латинска Америка и подчерта важността на организациите да подобрят технологичните си възможности и да създадат нови сектори в икономиката.

Според информацията президентът се застъпва за активна подкрепа от страна на федерацията при осъществяването на тези стремежи:

Понастоящем пазарите в Азия, Африка и Латинска Америка преживяват динамично развитие. Нашите партньори от ОНД, ЕАИС, ШОС, БРИКС и други асоциации също участват в амбициозни социално-икономически инициативи. Те са готови да създадат нови икономически сектори и да укрепят технологичния си капацитет.

Целта е да се създадат достъпни и висококачествени космически услуги, които ще донесат ползи за гражданите, предприятията и властите на всички нива. Освен това е необходимо да се използват геоинформационни продукти и технологии за дистанционно наблюдение на Земята с цел решаване на въпроси, свързани с околната среда и климата, насърчаване на териториалния растеж и разширяване на транспортните и логистичните маршрути като Северния морски път.

По време на срещата дискусиите се съсредоточиха върху стратегията за развитие на ракетната и космическата индустрия в Русия.

Едновременно с това основната цел е да се повиши ефективността на нашата ракетна и космическа промишленост като катализатор на икономическия растеж в регионите на Руската федерация, като същевременно се създадат нови възможности за гражданите.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.