НАЧАЛО Регулации

Президентът на Южна Корея отлага данъците върху крипто

май 4, 2022 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът на Южна Корея отлага данъците върху крипто

Новоизбраният президент на страната доказа своето разбиране за крипто, като заяви, че няма да има данък върху печалбите от крипто инвестиции, докато законодателството не може да гарантира защита на потребителите.

Новоизбраният президент на Южна Корея Йон Сук-йол обяви във вторник, че ще настоява за отлагане на данъчното облагане на печалбите от крипто инвестиции поне докато не бъде приет нов набор от регулации, наречени Основен закон за цифровите активи (DABA).

Първоначално данъкът върху криптовалутата на Южна Корея трябваше да влезе в сила за фискалната 2022 г., но беше отложен до 2023 г. миналия декември. E-daily съобщи, че Йун ще гарантира, че законът за данъка върху криптовалутите няма да влезе в сила, докато не бъде въведено разумно законодателство за защита на потребителите, което може да стане до 2024 г.

Екипът за президентски преход на новоизбрания президент проучва възможностите си за забавяне на данъка от март, когато Юн спечели изборите с мотива, че няма достатъчно законодателство, което да оправдае налагането на данъци върху цифровите активи.

DABA беше замислена от Комисията за финансови услуги (FSC) тази година и включва поредица от закони, свързани със защитата на потребителите. Законът се отнася до издаване на токени, незаменими токени (NFT), листинги на централизирани борси (CEX), международни финанси, тъй като се отнася до крипто и включва отговор на изпълнителната заповед на президента на САЩ Джо Байдън относно крипто.

Чрез DABA, FSC планира да въведе крипто-застрахователна система като предпазна мярка срещу хакове, системни грешки и неоторизирани транзакции.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор разглежда най-лошият сценарий за Биткойн и Етериум

Противоречивото законодателство за крипто данъци, което отново беше отложено, ще наложи 20% данък върху печалбите от крипто инвестиции над около $2,100 годишно.

Във вторник представител на FSC каза пред e-Daily, че “облагането на инвестиционен доход от виртуални активи трябва да се извърши, след като защитите на инвеститорите са налице”.

Саймън Ким, главен изпълнителен директор на Hashed – южнокорейска фирма за рисков капитал за криптовалути – се съгласи, като каза в сряда, че “няма смисъл да се налага данък върху криптовалутата, преди да се приемат съответните закони, които ясно посочват обхвата на бизнеса, свързан с криптовалути, и са предпоставка за данъчно облагане.

“Без задълбочени изследвания на индустрията и стабилни стратегии за прилагане, насърчаването на данъчното облагане на криптовалутата може да причини различни инциденти и да повдигне някои сериозни проблеми в данъчния капитал, тъй като система за защита на инвеститорите за криптовалута все още не е въведена.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Италия ще регулира печалбите от криптовалути с 26% данък

От 2023 г. с нов закон Италия ще наложи данък върху капиталовите печалби от криптовалути, а данъкоплатците ще имат възможност да декларират стойността на активите си

декември 1, 2022 23:01 1 мин. четене

Биткойн (BTC): Бразилия легализира плащанията с криптовалути

Законопроектът, който беше одобрен от Сената през април, сега се нуждае от одобрението на изпълнителната власт, за да стане закон.

ноември 30, 2022 21:04 1 мин. четене

Чанпен Джао сподели мнението си за крипто регулациите

Чанпен Джао, главният изпълнителен директор на Binance твърди, че световните правителства трябва да регулират сферата на дигиталните активи, вместо да ѝ се противопоставят.

ноември 29, 2022 12:56 1 мин. четене

Ню Йорк забранява добива на Биткойн

Кати Хочул, губернаторът на Ню Йорк е подписала законопроект за ограничаване на добива на Биткойн (BTC) в щата.

ноември 24, 2022 21:52 1 мин. четене