НАЧАЛО Регулации

Президентът на Южна Корея отлага данъците върху крипто

май 4, 2022 17:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът на Южна Корея отлага данъците върху крипто

Новоизбраният президент на страната доказа своето разбиране за крипто, като заяви, че няма да има данък върху печалбите от крипто инвестиции, докато законодателството не може да гарантира защита на потребителите.

Новоизбраният президент на Южна Корея Йон Сук-йол обяви във вторник, че ще настоява за отлагане на данъчното облагане на печалбите от крипто инвестиции поне докато не бъде приет нов набор от регулации, наречени Основен закон за цифровите активи (DABA).

Първоначално данъкът върху криптовалутата на Южна Корея трябваше да влезе в сила за фискалната 2022 г., но беше отложен до 2023 г. миналия декември. E-daily съобщи, че Йун ще гарантира, че законът за данъка върху криптовалутите няма да влезе в сила, докато не бъде въведено разумно законодателство за защита на потребителите, което може да стане до 2024 г.

Екипът за президентски преход на новоизбрания президент проучва възможностите си за забавяне на данъка от март, когато Юн спечели изборите с мотива, че няма достатъчно законодателство, което да оправдае налагането на данъци върху цифровите активи.

DABA беше замислена от Комисията за финансови услуги (FSC) тази година и включва поредица от закони, свързани със защитата на потребителите. Законът се отнася до издаване на токени, незаменими токени (NFT), листинги на централизирани борси (CEX), международни финанси, тъй като се отнася до крипто и включва отговор на изпълнителната заповед на президента на САЩ Джо Байдън относно крипто.

Чрез DABA, FSC планира да въведе крипто-застрахователна система като предпазна мярка срещу хакове, системни грешки и неоторизирани транзакции.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор разглежда най-лошият сценарий за Биткойн и Етериум

Противоречивото законодателство за крипто данъци, което отново беше отложено, ще наложи 20% данък върху печалбите от крипто инвестиции над около $2,100 годишно.

Във вторник представител на FSC каза пред e-Daily, че “облагането на инвестиционен доход от виртуални активи трябва да се извърши, след като защитите на инвеститорите са налице”.

Саймън Ким, главен изпълнителен директор на Hashed – южнокорейска фирма за рисков капитал за криптовалути – се съгласи, като каза в сряда, че “няма смисъл да се налага данък върху криптовалутата, преди да се приемат съответните закони, които ясно посочват обхвата на бизнеса, свързан с криптовалути, и са предпоставка за данъчно облагане.

“Без задълбочени изследвания на индустрията и стабилни стратегии за прилагане, насърчаването на данъчното облагане на криптовалутата може да причини различни инциденти и да повдигне някои сериозни проблеми в данъчния капитал, тъй като система за защита на инвеститорите за криптовалута все още не е въведена.”

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене