НАЧАЛО Регулации

Президентът на Южна Корея отлага данъците върху крипто

МАЙ. 4, 2022 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Президентът на Южна Корея отлага данъците върху крипто

Новоизбраният президент на страната доказа своето разбиране за крипто, като заяви, че няма да има данък върху печалбите от крипто инвестиции, докато законодателството не може да гарантира защита на потребителите.

Новоизбраният президент на Южна Корея Йон Сук-йол обяви във вторник, че ще настоява за отлагане на данъчното облагане на печалбите от крипто инвестиции поне докато не бъде приет нов набор от регулации, наречени Основен закон за цифровите активи (DABA).


Първоначално данъкът върху криптовалутата на Южна Корея трябваше да влезе в сила за фискалната 2022 г., но беше отложен до 2023 г. миналия декември. E-daily съобщи, че Йун ще гарантира, че законът за данъка върху криптовалутите няма да влезе в сила, докато не бъде въведено разумно законодателство за защита на потребителите, което може да стане до 2024 г.


Екипът за президентски преход на новоизбрания президент проучва възможностите си за забавяне на данъка от март, когато Юн спечели изборите с мотива, че няма достатъчно законодателство, което да оправдае налагането на данъци върху цифровите активи.


DABA беше замислена от Комисията за финансови услуги (FSC) тази година и включва поредица от закони, свързани със защитата на потребителите. Законът се отнася до издаване на токени, незаменими токени (NFT), листинги на централизирани борси (CEX), международни финанси, тъй като се отнася до крипто и включва отговор на изпълнителната заповед на президента на САЩ Джо Байдън относно крипто.


Чрез DABA, FSC планира да въведе крипто-застрахователна система като предпазна мярка срещу хакове, системни грешки и неоторизирани транзакции.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор разглежда най-лошият сценарий за Биткойн и Етериум

Противоречивото законодателство за крипто данъци, което отново беше отложено, ще наложи 20% данък върху печалбите от крипто инвестиции над около $2,100 годишно.


Във вторник представител на FSC каза пред e-Daily, че “облагането на инвестиционен доход от виртуални активи трябва да се извърши, след като защитите на инвеститорите са налице”.


Саймън Ким, главен изпълнителен директор на Hashed – южнокорейска фирма за рисков капитал за криптовалути – се съгласи, като каза в сряда, че “няма смисъл да се налага данък върху криптовалутата, преди да се приемат съответните закони, които ясно посочват обхвата на бизнеса, свързан с криптовалути, и са предпоставка за данъчно облагане.


“Без задълбочени изследвания на индустрията и стабилни стратегии за прилагане, насърчаването на данъчното облагане на криптовалутата може да причини различни инциденти и да повдигне някои сериозни проблеми в данъчния капитал, тъй като система за защита на инвеститорите за криптовалута все още не е въведена.”


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Регулациите за стабилни монети трябва да са по-либерални - Хестър Пиърс

Докато говори на годишния симпозиум на Digital Monetary Institute в четвъртък, Пиърс прогнозира, че регулирането на стабилните монети може да бъде на хоризонта.“Мисля, че едно място... Може да видим н...
МАЙ. 15, 2022 11:13 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Върховният съд в Шанхай обяви Биткойн за виртуален актив с икономическа стойност, защитен от китайския закон

Съдът отбеляза, че криптовалутата има икономическа стойност.Върховният народен съд в Шанхай обяви, че Биткойн се квалифицира като виртуален актив, защитен от китайския закон, въпреки забраната за търг...
МАЙ. 13, 2022 11:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Южна Корея иска да въведе цялостно крипто законодателство през 2023 г.

На 11-ти май южнокорейският вестник Kukmin, позовавайки се на изтекъл правителствен документ, съобщи, че администрацията се стреми да въведе "Основния закон за дигиталните активи" (DABA) през следваща...
МАЙ. 12, 2022 19:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Аржентина забранява на финансовите институци да предлагат крипто

Това се случи само дни след като две банки заявиха, че са отворили търговията с крипто за своите клиенти.На 2-ри май голямата частна банка Banco Galicia и изцяло дигиталната Brubank обявиха, че ще пре...
МАЙ. 6, 2022 11:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света