НАЧАЛО Регулации

Президентът на ЕЦБ призова за регулация на DeFi и Биткойн

ЮНИ. 23, 2022 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Президентът на ЕЦБ призова за регулация на DeFi и Биткойн

В отговор на пазарния срив, който привлече вниманието на хората по цял свят, стейкингът на криптовалути и отпускането на заеми може в крайна сметка да попаднат под юрисдикцията на регулаторните органи.

По време на изказването си пред Европейския парламент на 21 юни, Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка, стана първият човек, който изрично поиска по-сериозен надзор над тази практика.


Лагард заяви, че вече е необходима евентуална втора, последваща рамка поради бързите темпове, с които се осъществява настоящият напредък в сектора. Тя се позова на Закона за пазарите на криптоактиви (MiCA), който трябва да влезе в сила в целия ЕС до 2024 г.


"MiCA II следва да регулира дейностите по залагане и отпускане на заеми за криптоактиви, които определено се увеличават”, заяви тя в качеството си на ръководител на Европейския съвет за системен риск (ЕССР). 


Лагард предупреди: 


Иновациите в тези неизследвани територии излагат на риск потребителите, където липсата на регулация често прикрива измами, напълно нелегитимни твърдения за оценка и много често спекулации, както и престъпни сделки.


Струва си да се спомене, че според Лагард децентрализираното финансиране (DeFi), което има потенциала да представлява "реален риск за финансовата стабилност", трябва да бъде изцяло обхванато от втора регулаторна рамка в допълнение към финансовите посредници. 


По този начин най-голямата криптовалута в света - Биткойн, която няма един определен емитент, също би попаднала в бъдеще в тази рамка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Обединеното кралство няма да изисква KYC за недепозитарни портфейли

"Биткойн няма да бъде обхванат от MiCA I", каза тя, "но се надяваме, че за MiCA II ще вземете това предвид".


Забележително е, че миналия месец тя критикува крипто активите, като заяви, че те "не струват нищо" и са "силно спекулативни".


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз завършва важен крипто законопроект този месец

Според Патрик Хансен, съветник по криптовалутите в Presight Capital, двата законопроекта най-вероятно ще бъдат финализирани до края на този месец. Освен това одобрението им в този вид или с изменения ...
ЮНИ. 27, 2022 11:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Чарлз Хоскинсън коментира крипто регулацията пред Конгреса на САЩ

Сред тях е Конгресът на САЩ, който проведе изслушване по въпроса на 23 юни, по време на което основателят на Cardano (ADA) разгледа някои от опасенията на членовете.По-конкретно, по време на изслушван...
ЮНИ. 25, 2022 10:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Председателят на SEC иска единна регулаторна рамка за криптовалутите

Генслер смята, че съществуването на различни регулаторни органи ще позволи на операторите на криптовалути да се възползват от фрагментираните системи, съобщи Стефани Палма от Financial Times на 24 юни...
ЮНИ. 24, 2022 23:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обединеното кралство няма да изисква KYC за недепозитарни портфейли

Правителството на Обединеното кралство няма да изисква от предприятията за криптовалути да събират лични данни за всички преводи към недепозитарни портфейли.В доклада си от юни Министерството на финан...
ЮНИ. 21, 2022 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света