НАЧАЛО Регулации

Обединеното кралство няма да изисква KYC за недепозитарни портфейли

ЮНИ. 21, 2022 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Обединеното кралство няма да изисква KYC за недепозитарни портфейли

Министерството на финансите на Обединеното кралство реши да отмени изискването си към криптокомпаниите да събират лична информация за потребителите, които сами хостват портфейлите си, позовавайки се на опасения за неприкосновеността на личните данни.

Правителството на Обединеното кралство няма да изисква от предприятията за криптовалути да събират лични данни за всички преводи към недепозитарни портфейли.


В доклада си от юни Министерството на финансите признава, че "много лица, които държат крипто активи за законни цели, използват непопечителски портфейли” и че няма "добри доказателства", които да показват, че такива портфейли се използват непропорционално за престъпна дейност. Поради това тя ще очаква от крипто фирмите да събират лична информация само за "транзакции, за които е установено, че представляват повишен риск за незаконно финансиране”.


Решението е взето въз основа на обратната информация, която Министерството на финансите получи от консултациите си с регулаторните органи, лидерите в индустрията, академичните среди, гражданското общество и правителствените органи по темата за актуализиране на разпоредбите за пране на пари. 


По-рано Министерството на финансите беше посочило, че криптопреводите ще попаднат в обхвата на стандартите на Групата за финансови действия (FATF), което означава, че както наредителят, така и получателят на преведените средства ще трябва да бъдат идентифицирани от криптофирмите. 


Мярката беше изоставена поради опасения относно неприкосновеността на личните данни, осъществимостта и краткосрочните и дългосрочните разходи. 


Някои от участниците в консултациите предложиха да се използва технологията Zero-Knowledge Proof, за да се "докаже, че са извършени проверки за надлежна проверка на клиента", като същевременно се избегне споделянето на лична информация.


НЕ ПРОПУСКАЙ: Тайланд отнема лиценза на Huobi в страната

Препоръките в доклада на Министерството на финансите ще бъдат изпълнени през септември 2022 г. след одобрение от парламента.


През тази година множество законодателни органи приеха закони срещу анонимността, като през март Европейският парламент гласува за забрана на анонимните крипто транзакции. Правителството на Литва също наскоро наложи обща забрана на "анонимните портфейли".


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Европейският съюз завършва важен крипто законопроект този месец

Според Патрик Хансен, съветник по криптовалутите в Presight Capital, двата законопроекта най-вероятно ще бъдат финализирани до края на този месец. Освен това одобрението им в този вид или с изменения ...
ЮНИ. 27, 2022 11:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Чарлз Хоскинсън коментира крипто регулацията пред Конгреса на САЩ

Сред тях е Конгресът на САЩ, който проведе изслушване по въпроса на 23 юни, по време на което основателят на Cardano (ADA) разгледа някои от опасенията на членовете.По-конкретно, по време на изслушван...
ЮНИ. 25, 2022 10:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Председателят на SEC иска единна регулаторна рамка за криптовалутите

Генслер смята, че съществуването на различни регулаторни органи ще позволи на операторите на криптовалути да се възползват от фрагментираните системи, съобщи Стефани Палма от Financial Times на 24 юни...
ЮНИ. 24, 2022 23:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ призова за регулация на DeFi и Биткойн

По време на изказването си пред Европейския парламент на 21 юни, Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка, стана първият човек, който изрично поиска по-сериозен надзор над тази практи...
ЮНИ. 23, 2022 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света