НАЧАЛО Други

Предупреждение за нови измамни практики, насочени към потребителите на Apple

29.01.2024 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предупреждение за нови измамни практики, насочени към потребителите на Apple

Експерти по сигурността предупреждават милиони потребители на Apple за наскоро установена измама, предназначена за получаване на чувствителна лична и банкова информация.

Тази измамна схема се представя чрез фалшиви текстови съобщения в iCloud, които съдържат злонамерени връзки Ето преглед на измамните предупреждения:

  • ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ОБЛАЧНА УСЛУГА: Актуализирайте сега или рискувате да загубите съхранените си снимки и файлове.
  • АКАУНТЪТ Е СПРЯН: Вашият акаунт в облака е спрян поради достигане на лимитите му. Ъпгрейднете СЕГА или вземете 100 GB БЕЗПЛАТНО.
  • ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ОБЛАЧНО СЪХРАНЕНИЕ: Актуализирайте незабавно или рискувате да загубите съхранените си снимки и файлове.

Кликването върху тези връзки пренасочва нищо неподозиращите потребители към измамна страница за вход в iCloud. При влизане в системата измамниците получават незабавен достъп до лични данни, като потребителите на iCloud Keychain са особено уязвими по отношение на компрометирането на информация за кредитни и дебитни карти, както и на идентификационни данни за влизане в уебсайтове.

През изминалата седмица от Trend Micro съобщиха, че са блокирали тези опити за фишинг атаки повече от 5,000 пъти от името на своите клиенти:

Бъдете предпазливи и се въздържайте от кликване! Това ще ви насочи към фалшива страница за влизане в iCloud, което ще позволи на измамниците да откраднат данните ви за вход.

С тази информация те могат да блокират профила ви, да направят неоторизирани покупки, използвайки съхранените данни за кредитната ви карта, и дори да получат достъп до личните ви данни. Бъдете бдителни!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Икономиката на ОАЕ може драстично да се разрасне през 2024 година

Прогнозите са, че икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще нарасне с 5% през 2024 г., което е значително увеличение спрямо отчетения през миналата година ръст от 3.4%.

04.03.2024 12:29 1 мин. четене

Ето какво мисли милиардерът Рей Далио за настоящия фондов пазар

Рей Далио, основателят на Bridgewater, наскоро сподели своята гледна точка за сегашното състояние на фондовия пазар, като посочи, че не смята, че той е в балон.

04.03.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.