НАЧАЛО Регулации

Предстоящото гласуване в ЕС може да е заплаха за крипто портфейлите

март 28, 2022 17:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстоящото гласуване в ЕС може да е заплаха за крипто портфейлите

ЕС се стреми да наложи драконовски мерки за докладване, които биха могли да доведат до край на прехвърлянията на портфейли, които се хостват самостоятелно.

Ръководителят на отдела за стратегии и бизнес развитие в Unstoppable Finance Патрик Хансен предупреждава, че потребителите на крипто портфейли без хостинг са изложени на риск в ЕС.

В неотдавнашен туит Хансен каза, че Европейската комисия е предложила преразглеждане на съществуващия регламент за прехвърляне на средства. Това ще изисква финансовите институции, включително крипто борсите, да предоставят информация за преводите на средства.

След като прегледа черновата, Хансен посочва няколко потенциални проблема.

Миналата седмица крипто индустрията на ЕС претърпя облекчение, тъй като предложената забрана за копаене на криптовалути с доказателство за работа съгласно законопроекта за пазари на крипто активи (MiCA) не бе приета.

Този четвъртък комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент ще гласува проектопредложения, свързани с регламента за борба с парите.

Това включва промяна в Регламента за прехвърляне на средства (TFR), която ще разшири задължението на финансовите институции да предоставят придружаващи данни за платеца и получателя всеки път, когато се прехвърлят крипто средства на стойност над 1,000.

В проектодоклада се посочва, че това е необходимо за ефективно справяне с рисковете от крипто, тъй като те се отнасят до прането на пари и финансирането на тероризма.

Предишните предложения изискваха събиране, но не и проверка на лични данни към/от нехоствани портфейли. Хансен казва, че сегашното проектопредложение изисква проверка на тези данни. Въпреки това, не се посочва как да се проверяват нехоствани портфейли, което според него може да доведе до прекратяване на преводите към тях.

Прочети Още: Етериум (ETH) е готов да избухне до над $6,000 – Bloomberg

Освен това Хансен нарече задължението за информиране на властите, дори когато няма индикация за подозрителни транзакции, “абсолютно нарушение на правата за поверителност”.

Третият и последен потенциален проблем е споменаването на “възможни ограничения” на нехостваните портфейли.

“…допълнителни специфични мерки за смекчаване на рисковете, породени от преводи от или към нехоствани портфейли, включително въвеждането на възможни ограничения“.

Борсите могат да бъдат подложени на “режим на наблюдение”

Coinbase определи предложението като план, базиран на “лоши факти”. Те казват, че това ще “отприщи цял режим на наблюдение” върху борсите и ще отслаби цялото пространство, особено по отношение на аспекта на самоуправлението на криптовалутата.

“Ако бъде приета, тази ревизия ще отприщи цял режим за наблюдение на борси като Coinbase, ще задуши иновациите и ще подкопае самостоятелно хостваните портфейли, които хората използват за сигурна защита на своите цифрови активи.”

Coinbase казва, че предложението може да завърши като пълна забрана за прехвърляне към самостоятелно хоствани портфейли. Най-лошото е липсата на доказателства относно предложените промени, които намаляват незаконната дейност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Какво е ISO 20022 и защо има значение?

Няма съмнение, че стандартът ISO 20022 може да се окаже значителен катализатор за някои инвеститори в криптовалути.

август 8, 2022 21:25 1 мин. четене

Парламентарна група на Обединеното кралство разследва крипто индустрията

Групата иска да чуе мнения от регулаторните органи, експертите от сектора и правителството по редица теми.

август 7, 2022 14:33 1 мин. четене

SEC разследва всички крипто борси – включително Coinbase и Binance

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) разследва Coinbase, най-голямата борса в страната, а според служителите от офиса на Лумис са насочили вниманието си и към глобалния гигант Binance.

август 5, 2022 15:43 1 мин. четене

Сенатор Елизабет Уорън не иска крипто на Уолстрийт

Сенатор Елизабет Уорън продължава кампанията си срещу криптовалутите, като този път предлага закон, който на практика ще прекрати предоставянето на криптовалутни услуги от банките, според доклад на Bloomberg от четвъртък.

август 5, 2022 12:46 1 мин. четене