НАЧАЛО Други

Предстои тежка рецесия, твърди Раул Пал

МАЙ. 18, 2022 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Предстои тежка рецесия, твърди Раул Пал

Популярен макроикономически експерт смята, че светът преминава през период на рецесия.

Въпреки това той остава уверен, че крипто ще бъде жизнеспособен инвестиционен клас в дългосрочен план.


В ново интервю за подкаста Investopedia Express, главният изпълнителен директор на Real Vision Раул Пал каза на домакина Кейлъб Силвър, че неотдавнашното решение на Федералния резерв да повиши лихвените проценти ще навреди допълнително на икономиката.


“Моето макро мнение е, че сме в рецесия - ще бъде доста гадно.

Фед не трябваше да направи това, което направиха, но пазарът на облигации така или иначе се затегна за тях - Фед всъщност не го направи, пазарът на облигации направи всичко. Фед ще трябва да разреши тази каша, но в началото може да стане доста заплетена.


Използвайки всички технически индикатори, които разглеждам, виждам, че ако ще достигнем подходящ отскок или дъно, това се случва през юни. Така че имаме време от сега до юни, за да се побъркат всички.”


Що се отнася до съдбата на криптовалутите в рамките на по-широките икономически сътресения, Пал предполага, че водещата платформа за смарт договори Етериум се е задържала сравнително добре в лицето на инфлацията и последиците от международните санкции, след като Русия нахлу в Украйна през февруари.


“Това е като тийнейджър, но нека си го кажем – Етериум се понижи с около 40% тази година, а Nasdaq с 25%. Не е ужасно и Етериум например не е постигнал ново дъно спрямо миналата година, докато [тази година] сме хвърлили инфлация и повишения на лихвените проценти, войни и всичко това.

Не мисля, че сме получили връх. Имаме нещо [подобно] и мисля, че сме в този много широк диапазон.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големите инвеститори се насочват към Биткойн с рекордни темпове

Макро инвеститорът е уверен в дългосрочните перспективи на Биткойн и крипто и цитира инфлацията като причина, поради която инвеститорите на дребно не са по-активни.


“Пространството не изчезва. Централните банки изграждат релси за цифрова валута. Всеки изгражда всичко.

Намираме се в този период, когато инвеститорите на дребно вече не могат да си позволят средната цена в долари, защото техните [спестявания бяха ударени]. Техните заплати не се покачиха толкова бързо, колкото инфлацията, така че трябва да ги харчат в супермаркета, а не в криптовалута.”


Основателят на Macro Vision завършва разговора си за криптовалута, като споменава как въпреки дивите колебания на цените, които претърпяха ранните инвеститори на Amazon, в дългосрочен план компанията беше доста печеливша.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на криптовалутите надхвърли 20,000

Към 26 юни броят на криптовалутите, проследявани от CoinMarketCap, надхвърли границата от 20,000 за първи път в историята. Само през 2022 г. пазарът е добавил 3,765 нови криптовалути, което представля...
ЮНИ. 27, 2022 12:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$1 милиона награда за информация свързана с хака на Harmony

We commit to a $1M bounty for the return of Horizon bridge funds and sharing exploit information. Contact us at [email protected] or ETH address 0xd6ddd996b2d5b7db22306654fd548ba2a58693ac. Harmony ...
ЮНИ. 27, 2022 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Колко XRP остават в портфейла на съоснователя на Ripple и Stellar?

We are now officially at less then 1 month until Jed McCalebs taco stand account is empty of $XRP. https://t.co/lS9kfCwK08— Rob XRP ☀️ (@robxrp1) June 25, 2022Според съобщенията МакКейлъб е започнал д...
ЮНИ. 27, 2022 08:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Сривът на крипто пазарите засили доверието в централните банки'

В изказване по време на сесия на Световния икономически форум на 26 юни той посочи, че промяната може да се дължи на естеството на частните криптовалути, които според него не насърчават доверието.&nbs...
ЮНИ. 26, 2022 21:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света