НАЧАЛО Други

Предстои икономически срив, трупам крипто – Раул Пал

29.09.2022 14:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстои икономически срив, трупам крипто – Раул Пал

Главният изпълнителен директор на Real Vision Раул Пал каза, че купува крипто активи, тъй като очаква икономическите данни да се влошат.

В дискусия в Twitter Spaces бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs каза, че рисковите активи като акциите и криптовалутите не би трябвало да се понижават още много, тъй като икономическите сътресения вече са предимно оценени.

Ще видим как икономическите данни през следващите няколко месеца напълно ще се сринат. Ще видим как разказът за инфлацията напълно се срива и ще останем с развалините. 

И въпросът, който пазарът си задава, е “това означава ли, че акциите трябва да поевтинеят или криптовалутите трябва да поевтинеят?”.

И моята гледна точка по този въпрос е, че не знам, но вероятно няма да [падне] много по-ниско, а причината е, че много неща са включени в цената. 

Това са най-негативните нагласи, които съм виждал в което и да е проучване през последните 40 или 50 години на финансовите пазари, независимо дали става въпрос за AAII [Американска асоциация на индивидуалните инвеститори], институционален инвеститор, независимо дали става въпрос за пазарно позициониране, дали става въпрос за проучването на BOA [Bank of America] Merrill Lynch, това са ужасяващо негативни нагласи.

Така че пазарът се бори да достигне ново голямо дъно. Сега това може да се случи, може да получим 10-процентно понижение на S&P 500, всичко това е възможно, но аз не съм купувач на тези нива.

Напоследък купувам криптовалути. Успях да хвана дъното през юни и тогава натрупах значително. Мисля, че пазарите [са] оценили голяма част от [тежките условия].


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум


Въпреки поредицата от повишения на лихвените проценти и ястребовите настроения от страна на Федералния резерв, Пал все още очаква ФЕД да се върне към по-ниски лихвени проценти, стимулирайки рисковите активи.

Междувременно пазарът на облигации напълно се разминава с всички останали макроикономически показатели и с всеки един друг клас активи с темпове, които никога досега не са се случвали в историята, и това ще ускори проблемите, пред които сме изправени.

Но в крайна сметка все още вярвам, че доходността на облигациите ще се понижи много по-рязко, отколкото хората очакват с течение на времето и ФЕД ще бъде принуден да промени позицията си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Израел атакува Иран: Златото и петролът поскъпнаха

Според източници, запознати с въпроса, Израел е извършил нападение срещу Иран. Това се случва след съобщенията на иранските държавни медии в началото на петък, в които се посочва, че иранските сили са унищожили безпилотни самолети след неотдавнашния удар на Иран по Израел с дрон.

19.04.2024 8:11 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е най-голямата заплаха за съюза

Алиансът БРИКС е изправен пред предизвикателство поради ескалиращото напрежение между Китай и Индия.

19.04.2024 7:00 2 мин. четене

Бомбастична прогноза за цената на златото

Златото преживява рязък ръст на бичите настроения, тъй като цените му се покачват на графиките през април 2024 г. Само в сряда цената на златото се повиши с близо 18 пункта, което представляваше увеличение от 0.75% в рамките на 24 часа.

18.04.2024 18:15 2 мин. четене

Дългът на САЩ и Китай може да има тежки последици за глобалната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) призова правителствата на САЩ и Китай да предприемат действия за справяне с рязкото увеличаване на дълговете си, като предупреди за потенциални дълбоки последици за световната икономика и лихвените проценти, плащани от други държави.

18.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.