НАЧАЛО Регулации

Председателят на SEC обясни какво е нужно за одобрението на крипто ETF

ЮНИ. 10, 2019 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
 Председателят на SEC обясни какво е нужно за одобрението на крипто ETF

Председателят на SEC Джей Клейтън наскоро направи интервю със CNBC, където изложи какво трябва да се направи в крипто пространството, преди да бъде одобрен борсово търгуван фонд (ETF).


Според Клейтън, американските регулатори трябва да се чувстват комфортно с решенията за криптовалутите и да гарантират, че няма да има манипулиране на пазара, преди те дори да обмислят одобряването на крипто ETF.

В интервюто, Клейтън подчерта, че добрите решения за попечителство са много важни за SEC и винаги са били:

Ние се ангажираме с този крипто ETF, но има няколко неща, които трябва да се изяснят. Първото е попечителството: това е дългогодишно изискване на нашите пазари.


Втората най-важна стъпка за одобрението на ETF е да се осигурят стабилни превантивни мерки за манипулиране на пазара:

Имаме сложни правила както и наблюдение, за да гарантираме, че хората не манипулират фондовия пазар, а тези криптовалутни пазари не разполагат с това. Работим усилено, за да видим дали можем да стигнем до там, но не мога да щракна с пръст и да кажа, че това е точно както акциите и облигациите, защото не е.


Крипто индустрията измина дълъг път по отношение на решенията за крипто попечителство, с такива като Coinbase Custody, услугите за попечителство на Gemini, Fidelity Digital Assets, Bakkt и др.

Що се отнася до усъвършенстваните правила и наблюдението на крипто пазарите, тези мерки са по-лесни за изпълнение на лицензирани и регулирани крипто борси, но не толкова на нерегламентираните борси като Binance. Следователно може да отнеме повече време, отколкото някои хора мислят, преди крипто ETF да бъде одобрен.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Виетнам Със Засилени Мерки Срещу Крипто Измами

Виетнамският премиер Nguyen Xuan Phuc призова правителствените и финансовите органи да укрепят "управлението на дейностите, свързани с Bitcoin и други крипто валути", в правителствена директива, издад...
АПР. 13, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тайландският SEC обяви за промяна в правилата за инвестиране в ICO

Регулаторът на финансовите пазари на Тайланд забрани няколко криптовалути като средство за инвестиране в ICO и като база при двойките за търговия. Комисията за ценните книжа и фондовите борси (SEC) на...
МАР. 2, 2019 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иран ще отбягва американските санкции с национална криптовалута

Иран потвърди, че ще процедира със създаването своя собствена криптовалута, за да заобиколи санкциите на САЩ, съобщиха местната медия Press TV. Според местното медийно издание ISNA, преведени от Alire...
ЮЛИ. 26, 2018 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индия може да класифицира криптовалутите като стоки

Властите в Индия вероятно ще са против забранаta на криптовалути и ще ги третират като стоки, сочи доклад, цитиран от правителствен служител. Позовавайки се на високопоставен държавен служител, участв...
ЮЛИ. 12, 2018 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света