НАЧАЛО Крипто Крими

Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

ЯНУ. 24, 2022 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Предполагаеми съучастници в терористичната атака във Виена използвали Binance

Немската полиция смята, че двама мъже, заподозрени в подпомагане на стрелеца ислямист при атаката във Виена през 2020 г., са използвали борсата за криптовалути Binance.

Мъжете бяха уличени в писмо от март 2021 г. от Федералната служба на криминалната полиция на Германия (BKA), наскоро разкрито пред Ройтерс. Според писмото има индикации, че мъжете, идентифицирани като Дрилон Г., гражданин на Германия, и Блинор С. от Косово са купили или продали неопределена сума криптовалута от Binance.


BKA твърди, че Блинор С. е използвал банкова сметка, за да направи "няколко" транзакции с Binance, докато код за потвърждение на Binance е намерен на телефона на Дрилон Г.


Засега от BKA отказват да оповестяват подробности относно датите и стойността на транзакциите. Във връзка с „планове за потенциални терористични атаки“, федералните власти също поискаха Binance да предостави всякакви данни, свързани с дуото, включително всички транзакции с дигитална валута.


В своя защита Блинор С. и Дрилон Г. отрекоха да са помагали на стрелеца или да използват криптовалути за финансиране на каквато и да е атака. Въпреки че Блинор С. призна, че инвестира в криптовалути, заявявайки, че е открил сметка в Binance през февруари, той подчерта, че прави това само за инвестиционни цели. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Crypto.com признаха за загубата на $34 милиона в клиентски средства


"Знам, че всяка транзакция в Binance е проследима", каза той. Според адвокати и на двамата мъже нито един от тях не е бил официално обвинен в престъпление и все още няма издадени заповеди за арест.


Въоръжен с автоматична пушка, пистолет и мачете, 20-годишен австриец със северномакедонска националност откри огън на шест места около главната синагога на Виена на 2-ри ноември 2020 г. След няколко минути стрелба в препълнени барове, убивайки четирима и ранявайки 23, стрелецът беше застрелян и убит от полицията. В публично изявление от юли миналата година Федералният прокурор на Германия посочи Дрилон Г. и Блинор С. като заподозрени, които са знаели за нападението предварително и не са успели да ги докладват.


Въпреки че все още не е ясно каква роля може да са изиграли криптовалутите в това престъпление, свързаната с крипто престъпност по света нарасна с близо 80% миналата година. Стойността на престъпленията, свързани с криптовалути, почти се удвои миналата година до $14 милиарда, нараствайки със 79% от $7.8 милиарда през 2020 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Крипто трейдър бе осъден да лежи 42 месеца в затвора за измама

Министерството на правосъдието на Съединените щати (DOJ) заяви, че 25-годишният Джеръми Спенс е поискал милиони чрез фалшиви изявления, "включително, че търговията с крипто на Спенс е била изключителн...
МАЙ. 12, 2022 18:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници в Турция се представят за Binance

Binance TR, турският клон на крипто борсата, предупреди инвеститорите в региона за продължаващ опит за измама, който е насочен към крипто инвеститори чрез фалшиви билбордове и реклами с логото на Bina...
МАЙ. 9, 2022 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ наложи санкции на крипто миксера Blender за пране на пари

Blender е базиран на Биткойн инструмент, използван от крипто инвеститорите, за да прикрият транзакциите си. Съобщава се, че миксерът е улеснил прехвърлянето на BTC на стойност над $500 милиона от нача...
МАЙ. 8, 2022 02:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

САЩ предлагат $15 милиона награда за информация свързана с рансъмуер групата Conti

Наградите включват $10 милиона за „идентификация и/или местоположение“ на ключови лидери на групата и $5 милиона за информация, водеща до арестите на всеки, участващ в „рансънуер инцидента на Conti“.П...
МАЙ. 7, 2022 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света