НАЧАЛО Алткойни

Предлагането на стабилните монети достигна невероятните $150 милиарда

01.04.2024 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предлагането на стабилните монети достигна невероятните $150 милиарда

От началото на годината пазарът на криптовалути отбеляза впечатляващ растеж, особено в сектора на стабилните монети.

Според данни от DeFiLlama, предлагането на стабилни монети се е увеличило с близо $20 милиарда от януари насам, достигайки общо над $150 милиарда. Този скок е особено значим, тъй като бележи най-високото ниво след срива на FTX през ноември 2022 г.

Значението на скока при стабилните монети от януари насам се крие в ключовата им роля като връзка между крипто пазара и традиционните фиатни валути. Като се има предвид широкото им използване и популярност сред търговците, стабилните монети играят решаваща роля за влиянието върху ликвидността.

Ето защо това неотдавнашно увеличение показва преобладаващ оптимизъм в рамките на крипто пазарите, което е сигнал за по-високи нива на приток на капитали.

USDT на Tether остава лидер в това пространство, като неотдавна надхвърли пазарна капитализация от $100 милиарда и продължава да расте, достигайки малко над $104 милиарда.

В същото време USDC на Circle преживява възраждане на фона на настоящите пазарни условия. С разширеното си присъствие в различни мрежи, предлагането му нарасна до $32 милиарда, което отразява повишената активност и доверието на инвеститорите.

Освен това по-новите участници на крипто пазарите, като FDUSD и синтетичния долар USDe на Ethena, отбелязаха рязко увеличение на предлагането. Растежът на FDUSD до голяма степен се дължи на приемането му в платформи като Binance, докато USDe се възползва от силната подкрепа на общността в рамките на крипто екосистемата и предлага атрактивна доходност по депозитите, освен подкрепата на Binance.

Ръстът на стабилните монети през март вероятно се дължи на повишеното търсене от търговските дейности както на централизирани борси, така и на децентрализирани приложения, особено след като Биткойн достигна нови исторически върхове за първи път от май 2021 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase добавя нова AI криптовалута към платформата си

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в САЩ ще въведе нов алткойн с изкуствен интелект.

24.04.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купува Shiba Inu за милиони – цената скочи с над 20%

Според данни от Etherscan.io Shiba Inu (SHIB) кит е придобил 237 милиарда токена SHIB на стойност приблизително $6.3 милиона.

23.04.2024 20:33 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли SOL да пробие над $300 през май?

Много ентусиасти очакват Solana да поеме по впечатляваща ценова траектория през този бичи сезон. През март токенът достигна значим крайъгълен камък, надхвърляйки $200, въпреки че по-късно се върна до $150.

23.04.2024 19:00 1 мин. четене

3 алткойна, които може да очакват експлозивен растеж според познат крипто експерт

Крипто стратегът, известен като Altcoin Sherpa, обръща внимание на три нови дигитални актива, които са готови за растеж през следващите седмици.

23.04.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.