НАЧАЛО Алткойни

Предлагането на Етериум намалява с нарастването на мрежовата активност

февруари 20, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предлагането на Етериум намалява с нарастването на мрежовата активност

Етериум - втората по големина криптовалута по пазарна капитализация - отбеляза значителен ръст на мрежовата активност.

С приемането на неотдавнашния ъпгрейд, известен като EIP-1559, от средата на януари мрежата се превърна в дефлационен актив. Този ъпгрейд трайно премахва процент от таксата за транзакция от циркулиращото предлагане на Етериум всеки път, когато се изпраща транзакция с ETH.

Влияние на повишената активност на мрежата върху предлагането на Етериум

Колкото повече приемане, интерес и обем на търговия се наблюдава в мрежата на Етериум, толкова по-оскъден може да стане активът. Това доведе до намаляване на общото предлагане на ETH през тази година, както е проследено от Ultrasound.Money.

Откакто преди 158 дни ъпгрейдът беше имплементиран в Етериум, бяха изгорени 28,730 ETH на стойност $48,885,818.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Робърт Кийосаки коментира критиките на Чарли Мънгър срещу крипто


Надграждането Шанхай и развитието на Етериум

Мрежата на алткойна сега се подготвя за ъпгрейда Шанхай, който се очаква да се случи през следващия месец. Това надграждане ще освободи ETH на стойност $25 милиарда, които са били блокирани в договори за ранно залагане (staking).

След надграждането Шанхай разработчиците на Етериум ще се съсредоточат върху внедряването на нови функции като шардинг и доказателства с нулево познание.

Шардинг ще подобри мащабируемостта на блокчейна, като позволи на мрежата да извършва паралелна обработка. Тази функция ще подобри скоростта и ефективността на транзакциите.

Доказателствата с нулево познание дават възможност за повишаване на поверителността, като позволяват на потребителите да разрешават транзакции, без да разкриват никаква идентифицираща информация.

В заключение, неотдавнашният ъпгрейд, EIP-1559, превърна ETH в дефлационен актив, намалявайки общото му предлагане. С предстоящия ъпгрейд Шанхай и внедряването на нови функции като шардинг и доказателство с нулево познание мрежата на Етериум е готова за по-нататъшен растеж и развитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Цените на Биткойн и Етериум се понижиха след иск на CFTC срещу Binance

В понеделник Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) заведе дело срещу Binance, водещата борса за криптовалути по отношение на обема на търговията, както и срещу нейния главен изпълнителен директор Чанпенг Джао.

март 27, 2023 20:40 2 мин. четене

Voltaire ерата на Cardano: Овластяване на общността за децентрализирано управление

По-късно тази година Cardano ще навлезе в Voltaire ерата, която има за цел да създаде самодостатъчна система, позволяваща на участниците в мрежата да направляват бъдещото развитие на платформата чрез системи за гласуване и управление на паричния поток.

март 27, 2023 19:05 2 мин. четене

5 алткойна, които да следите тази седмица (27.03.2023-02.04.2023)

Биткойн (BTC) продължава да запазва позициите си и в момента се търгува на ниво от около $27,800, тъй като пазарът не показва сериозни признаци на изключителна волатилност, въпреки опасенията за предстояща кредитна криза.

март 27, 2023 12:00 5 мин. четене

DeFi платформа, базирана на Етериум, се бори да се конкурира

Според Santiment слабото представяне на SUSHI може да се дължи на неспособността ѝ да задържи потребителите и да се конкурира с други DeFi платформи.

март 27, 2023 10:11 2 мин. четене