НАЧАЛО Крипто Крими

Бивш доставчик на данни за Coinbase ги е продавал на трети страни

МАР. 4, 2019 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Бивш доставчик на данни за Coinbase ги е продавал на трети страни

Кристин Сандлър, директор на институционалните продажби на Coinbase, защити спорното придобиване на блокчейн изследователската фирма Neutrino.


В интервю за финансовия канал Cheddar на 1-ви март, Сандлър каза, че предишните доставчици на данни за клиенти са продавали потребителска информация от Coinbase на външни източници.

Както се съобщава, големият американски крипто обмен и портфейл Coinbase за първи път обяви придобиването на Neutrino на 19-и февруари, заявявайки, че ще се възползват от напредналите инструменти за анализ на блокчейн, технологията Anti-Money Laundering (AML) и Know Your Customer (KYC).


Този ход бързо стана противоречив, тъй като се появиха подробности за миналото на съучредителите на Neutrino:


По-специално, тяхното предишно участие с търговска софтуерна фирма Hacking Team, чиито шпионски софтуер се използва в широк кръг от международни правителства и правоприлагащи органи. Твърди се, че между тях съществуват авторитарни режими.

В отговор на фурора на крипто общността по отношение на тези връзки - който роди и хаштага #DeleteCoinbase - Сандлър защитава решението на борсата, казвайки на Cheddar, че е важно да оставят своите настоящи доставчици заради практиките си за продажба на данни:

Ние знаем за произхода на някои от хората, които са участвали в Neutrino. За нас беше важно да мигрираме далеч от настоящите ни доставчици. Те продаваха клиентски данни на външни източници и за нас беше наложително да получите контрол върху това и да притежавате собствена технология, която можем да използваме, за да запазим данните в безопасност и да защитим нашите клиенти.

Характеризирайки технологията на Neutrino като „наистина водеща в бранша и най-добрата в класа”, Сандлър каза, че придобиването представлява решение да се въведат тези инструменти вътрешно - омаловажавайки важността на таланта и историята на старшите служители.

Сандлър също спомена решението на Coinbase Pro да включи в списъка XRP, чиито двусмислен статут в САЩ като възможен секюрити токен досега е усложнявал добавянето му към базираната в Калифорния борса. Сандлър изясни пред Cheddar, че придобиването от Coinbase на брокера Keystone през юни 2018 г. дава възможност на платформата да изброява ценните книжа, добавяйки:

Имаше голям интерес от добавянето на актива към платформата. Имаше някои спекулации дали той ще бъде класифициран като ценна книга или не - ние не сме адвокати на ценни книжа. Смятахме, че от двете страни има убедителни аргументи.

Както наскоро съобщиха, ръководителят на пазарите на Ripple се обърна към социалните медии, за да подчертае, че решението Coinbase да включи XRP е независимо- да се противопоставят на слуховете, че Ripple са платили или предложили на борсата стимул да го направи.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света