НАЧАЛО Други

Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

октомври 1, 2023 10:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ се спаси от това да спре да работи

Конгресът на САЩ прие закон, който предотврати скъпоструващото спиране на работата на федералните агенции и осигури функционирането на правителството до 17 ноември.

Законопроектът, подписан от президента Байдън, дава време на демократите и републиканците да преговарят за по-дългосрочно финансиране, въпреки че в него липсват разпоредби за нова помощ за Украйна.

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти умело се справи с предизвикателството на крайно десните републиканци, като осигури приемането на законопроекта, въпреки заплахите за неговото лидерство. Бързото преминаване през двете камари в рамките на 12 часа беше отбелязано като необичайно бързо за работата на Капитолия.

Приемането на законопроекта, който не съдържа дълбоки съкращения на разходите и гранични политики, предпочитани от твърдолинейните републиканци, бележи рядък двупартиен успех в разделения политически пейзаж.

Липсата на помощ за Украйна обаче, поне временно, разочарова президента Зеленски, който лично призова за модерно въоръжение по време на неотдавнашните разговори с Байдън и законодателите. САЩ потвърдиха ангажимента си към отбраната на Украйна, като подчертаха значителната си финансова подкрепа след нахлуването на Русия, с искане за допълнителни $24 милиарда.

Законодателството, одобрено с 88-9 гласа в Сената след силната подкрепа на Камарата на представителите, включва $16 милиарда за подпомагане при бедствия, но не включва помощта за Украйна.

Поддръжниците на финансирането за Украйна посочиха, че то ще бъде разгледано отделно, като подчертаха значението на непрекъснатата американска подкрепа за каузата на Украйна.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.