НАЧАЛО Други

Правителството на САЩ иска да глоби Binance с $4 милиарда

ноември 21, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ иска да глоби Binance с $4 милиарда

Министерството на правосъдието на САЩ е засилило проверката си на борсите за криптовалути, като в момента се обсъжда включването на Binance Holdings, както се твърди в скорошен доклад.

Според информацията министерството предлага санкции, надхвърлящи $4 милиарда, за да уреди разследване, продължаващо няколко години. Това представлява забележителна промяна в позицията на правителството на САЩ по отношение на регулирането на криптовалутите.

Binance е обект на разследване поне от 2018 г. насам, като то се фокусира основно върху спазването на разпоредбите за борба с прането на пари. Интензивността се увеличи през декември 2020 г., когато имаше конкретно искане за вътрешни записи и комуникации за борба с прането на пари, свързани с основателя на Binance, Чанпен Джао.

Това се случи след съдебно дело от страна на Комисията за ценни книжа и борси през юни, в което Binance и Джао бяха обвинени в заобикаляне на американските закони за ценните книжа. Binance последователно отхвърли тези обвинения и остава ангажирана със защитата на своята платформа.

Потенциалното уреждане на този случай, особено с голяма санкция като $4 милиарда, може да създаде прецедент в сектора на криптовалутите. То подчертава решимостта на правителството на САЩ да прилага регулации в сферата на дигиталните активи. Освен това очертаващата се перспектива за наказателни обвинения срещу Джао изтъква личната отговорност на ръководителите на индустрията.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.