НАЧАЛО Други

Правителството на САЩ с последни аргументи в делото срещу Google

03.05.2024 5:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ с последни аргументи в делото срещу Google

Правителството на САЩ представи антитръстовото си обвинение срещу Google на Alphabet по време на заключителните аргументи в четвъртък (2 май), с което ще приключи съдебният процес, започнал на 12 септември.

Правителството обвинява Google в монополни практики и незаконно използване на властта, за да запази господстващото си положение на пазара на онлайн търсене.

Това дело, инициирано от администрацията на Тръмп, е първото от пет, насочени към ограничаване на пазарната мощ на големите технологични компании. Съдебният процес ще определи дали Google е нарушила антитръстовите закони и, ако е така, какви санкции следва да бъдат наложени.

По време на процеса свидетели от компании като Verizon, Samsung Electronics и Google дадоха показания за значителните годишни плащания на Google, възлизащи на $26.3 милиарда през 2021 г., за да гарантира, че нейната търсачка ще остане опция по подразбиране в смартфоните и браузърите, като по този начин ще запази доминиращата си позиция на пазара.

Главният изпълнителен директор на Google, Сундар Пичай, призна важността на превръщането на търсачката Google в опция по подразбиране на различни устройства, за да се запази лоялността на потребителите, като подчерта стойността, която Google вижда в тази стратегия.

В своя защита Google твърди, че популярността на нейната търсачка се дължи на нейното качество и удовлетвореност на потребителите, а не на антиконкурентни практики. Адвокатите на Google твърдят, че да бъдеш търсачка по подразбиране има ограничена стойност и че потребителите са свободни да преминат към алтернативи, ако не са доволни.

Въпреки значителните финансови инвестиции на Google и признанието на Пичай за стратегическото им значение, компанията твърди, че опцията по подразбиране не гарантира задържането на потребителите, ако услугата не успее да отговори на техните очаквания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Отношенията на Венецуела със съюза са “изключителни”

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи отношенията на страната си с членките на БРИКС и БРИКС+ като “изключителни”.

30.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ръст на инфлацията в три германски провинции – какво означава това

Инфлацията в три германски провинции се повиши през май, което свидетелства за потенциално леко увеличение на националната инфлация в най-голямата европейска икономика, въпреки спада в една от провинциите.

30.05.2024 6:00 1 мин. четене

Все повече американци се насочват към крипто според проучване на Grayscale

Проучване, проведено от Grayscale и The Harris Poll, разкрива, че все повече американци се обръщат към криптовалутите.

29.05.2024 23:00 2 мин. четене

Пазарната капитализация на Nvidia е все по-близо до тази на Apple

Преди това само Microsoft Corp. (MSFT) и Apple са достигнали прага от $3 трилиона. Докато пазарната стойност на Apple междувременно спада, тази на Microsoft остава около $3.20 трилиона.

29.05.2024 22:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.