НАЧАЛО Други

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

В поредица от туитове милиардерът сподели възгледите си за настоящото състояние на индустрията и разкритикува справянето на правителството с банковата криза.

Според Уинкълвос банковата система на САЩ е “съвременна кастова система”, която облагодетелства богатите. Той твърди, че правителството е създало система, която покрива само депозитите в банките, считани за “твърде големи, за да фалират”, оставяйки други банки и техните клиенти уязвими към финансов колапс.

Уинкълвос обясни, че незастрахованите депозити на клиенти, които банкират в банкови гиганти, по същество са гарантирани от правителството на САЩ, тъй като тези институции се считат за “системно важни финансови институции” (SIFI) или “твърде големи, за да фалират”.

Незастрахованите депозити на клиенти, които банкират в регионални банки, обаче могат да бъдат или да не бъдат подкрепени от правителството на САЩ в зависимост от това дали техният фалит би довел до разпространение ан проблемите в по-голямата банкова система. Това решение се взема със супер мнозинство от борда на FDIC, супер мнозинство от борда на Фед и от министъра на финансите след консултации с президента. По същество няма никаква гаранция.

Уинкълвос смята, че вината е на правителството и начинът, по който то е подходило към ситуацията. Той твърди, че държавата е предизвикала банковата криза и не е успяла да я предотврати, което е довело до несправедлива система, от която се облагодетелстват само най-богатите лица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще стигне $1,000,000 сред банковата криза – Б. Сринивасан


“Правителството на САЩ свърши чудесна работа, предотвратявайки банковата криза”, написа Уинкълвос в Twitter.

Почти толкова добра, колкото със започването ѝ.

Камерън Уинкълвос, братът близнак на Тайлър и другият съосновател на Gemini, също сподели мнението си за банковата система. Той предполага, че неотдавнашното увеличаване на баланса на Федералния резерв с цел спасяване на банковата система е дало на хората повече причини да натрупват Биткойн (BTC).

“Фед току-що даде на всички 300 милиарда причини да купуват Биткойн”, написа Камерън в туит.

Близнаците Уинкълвос отдавна са привърженици на BTC и други криптовалути. Тяхната борса Gemini позволява на клиентите да купуват и продават криптовалути, включително Биткойн, Етериум и Лайткойн. Братята често са критикували традиционната банкова система, твърдейки, че тя е остаряла и се нуждае от промяна. Те вярват, че криптовалутите имат потенциала да революционизират финансовата индустрия и да осигурят по-голям достъп до финансови услуги за хората по света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Крипто борсата Bybit науска канадския пазар

Bybit, платформа за обмен на криптовалути, наскоро реши да прекрати услугите си в Канада, следвайки стъпките на лидера в бранша Binance.

юни 2, 2023 17:41 2 мин. четене

Тавана на дълга на САЩ: Крипто данъкът е оттеглен, одобрението е постигнато

Неотдавнашното одобрение на законопроекта за тавана на дълга на САЩ от Камарата на представителите взе изненадващ обрат, тъй като спорната тема за крипто данъчното облагане беше ефективно заобиколена.

юни 2, 2023 11:00 2 мин. четене

БРИКС започна да разглежда заявленията на множество държави

Коалицията БРИКС се стреми към разширяване на своя съюз, както посочи един от нейните ключови членове.

юни 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Google Bard: Прогноза за цената на Етериум (ETH) за 2023 г.

Генеративните системи за изкуствен интелект (AI) придобиха значителна популярност, начело с появата на ChatGPT.

юни 2, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.