НАЧАЛО Регулации

Позволяват ли банките в Обединеното кралство взаимодействие с крипто?

17.10.2022 16:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Позволяват ли банките в Обединеното кралство взаимодействие с крипто?

Значителна част от банките в региона на Обединеното кралство са отворени да позволят на клиентите си да взаимодействат с дигитални активи. Интересното е, че банките влизат в ролята на посредник, свързващ клиeнтите с платформи като криптоборсите.

Според проучване около половината от банките във Великобритания нямат политики, които позволяват на клиентите им да взаимодействат с криптоборси, позовавайки се на проблеми свързани със сигурността.

В допитването са включени 17 големи британски банки, банкови приложения и строителни дружества. Банки като Halifax, HSBC, The Co-operative Bank, TSB, Metro Bank и Virgin Money не позволяват преводи или покупки включващи криптоборси.

Банки, подкрепящи крипто

По-голямата част от крипто благоприятните банки като Starling Bank, Llyod Banks и Bank of Scotland позволяват на клиентите си да усъществяват депозити, тегления и да извършват плащания (само с дебитни карти) свързани с крипто платформите.

Според проучването, около 4 банки могат да се считат за крипто благоприятни. Това включва банки или приложения за банкиране, работещи само с дигитални технологии като Revolut, Starling и Monzo. Платформите позволяват тегления и преводи от криптоборси освен Binance, която е забранена в страната.

Банки като Lloyds Bank, Barclays , NatWest и RBS имат смесен подход с различни политики, който позволяват на клиентите си да взаимодействат с криптовалути.

Кейт Андерсън от Finder.com (платформа за сравнявне на продукти като кредитни карти, банкови заеми, мобилни тарифни планове и други):

От проучването става ясно, че банките се отнасят сериозно към сигурността на своите клиенти, което е жизненоважно, въпреки че със сигурност има какво да се подобри в комуникацията на техните политики. Криптовалутите няма да изчезнат, така че тази смесена комуникация е нещо, което ще трябва да бъде поправено по-скоро рано, отколкото късно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): На каква цена ще завърши 2022г.?


Правила за криптовалутите във Великобритания

Обединеното кралство се опитва да превърне региона в център за дигитални активи, давайки тласък на създаването на крипто регулаторна рамка. Борсите се очертават сред основните възможности за участие в крипто, като страната регистрира значителен брой инвеститори.

Според информация към 23 септември, британските граждани са похарчили над £31.79 милиарда ($34.7 милиарда), инвестирайки в криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Италия затяга законите за крипто сектора

Италия е готова да въведе строги мерки за борба с манипулирането на крипто пазара като част от по-широки усилия за засилване на надзора спрямо риска в сектора.

21.06.2024 11:23 1 мин. четене

Още един американски щат отмени лиценза на Binance.US

Binance.US, американският клон на крипто борсата Binance, в момента е изправен пред интензивен регулаторен контрол, който може да застраши позициите му на пазарa в САЩ.

21.06.2024 6:30 1 мин. четене

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Бразилия въвежда нови регулации за чуждестранните крипто бизнеси

Бразилия е проактивна в приемането на криптовалутите и световните крипто пазари, като на големите борси Binance, Coinbase, OKX и KuCoin се обръща по-сериозно внимание.

20.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.