НАЧАЛО Регулации

Позволяват ли банките в Обединеното кралство взаимодействие с крипто?

октомври 17, 2022 16:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Позволяват ли банките в Обединеното кралство взаимодействие с крипто?

Значителна част от банките в региона на Обединеното кралство са отворени да позволят на клиентите си да взаимодействат с дигитални активи. Интересното е, че банките влизат в ролята на посредник, свързващ клиeнтите с платформи като криптоборсите.

Според проучване около половината от банките във Великобритания нямат политики, които позволяват на клиентите им да взаимодействат с криптоборси, позовавайки се на проблеми свързани със сигурността.

В допитването са включени 17 големи британски банки, банкови приложения и строителни дружества. Банки като Halifax, HSBC, The Co-operative Bank, TSB, Metro Bank и Virgin Money не позволяват преводи или покупки включващи криптоборси.

Банки, подкрепящи крипто

По-голямата част от крипто благоприятните банки като Starling Bank, Llyod Banks и Bank of Scotland позволяват на клиентите си да усъществяват депозити, тегления и да извършват плащания (само с дебитни карти) свързани с крипто платформите.

Според проучването, около 4 банки могат да се считат за крипто благоприятни. Това включва банки или приложения за банкиране, работещи само с дигитални технологии като Revolut, Starling и Monzo. Платформите позволяват тегления и преводи от криптоборси освен Binance, която е забранена в страната.

Банки като Lloyds Bank, Barclays , NatWest и RBS имат смесен подход с различни политики, който позволяват на клиентите си да взаимодействат с криптовалути.

Кейт Андерсън от Finder.com (платформа за сравнявне на продукти като кредитни карти, банкови заеми, мобилни тарифни планове и други):

От проучването става ясно, че банките се отнасят сериозно към сигурността на своите клиенти, което е жизненоважно, въпреки че със сигурност има какво да се подобри в комуникацията на техните политики. Криптовалутите няма да изчезнат, така че тази смесена комуникация е нещо, което ще трябва да бъде поправено по-скоро рано, отколкото късно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): На каква цена ще завърши 2022г.?


Правила за криптовалутите във Великобритания

Обединеното кралство се опитва да превърне региона в център за дигитални активи, давайки тласък на създаването на крипто регулаторна рамка. Борсите се очертават сред основните възможности за участие в крипто, като страната регистрира значителен брой инвеститори.

Според информация към 23 септември, британските граждани са похарчили над £31.79 милиарда ($34.7 милиарда), инвестирайки в криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Kрипто брокерите и инвестиционните консултанти ще са под обхвата на SEC

Крипто брокерите и инвестиционните консултанти, които предлагат или дават съвети за криптовалути, ще бъдат поставени под обхвата на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ през тази година.

февруари 8, 2023 21:00 2 мин. четене

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене