НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Повечето крипто ентусиасти биха предпочели XRP пред BTC

ДЕК. 22, 2018 18:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Повечето крипто ентусиасти биха предпочели XRP пред BTC

Ripple (XRP) е криптовалута номер две по пазарна капитализация, като има възможност да бъде популярен не само за плащания.

Токенът може също да бъде предпочитан избор за получаване на подаръци сред поддръжниците на криптовалути.Globee, компания, която предоставя безпроблемни криптовалутни разплащателни услуги на търговците по света, проведе проучване в Twitter, за да тества предпочитанията на потребителите за Биткойн (BTC), Monero (XMR) и Ripple (XRP).

Въпреки че изследването все още не е приключило, XRP в момента е начело, като 49% от респондентите гласуват за него като предпочитана криптовалута за подарък. Следва BTC с 38% предпочитание сред oтговорилите, докато XMR има само 9%, а 4% от анкетираните не харесват нито една от опциите.


Предпочитанието за XRP може да се припише на популярността на дигиталния актив поради славата му в плащанията и лекотата, и достъпността на транзакциите, използващи криптовалута.


Криптовалута BTC беше водеща 24 часа преди края на анкетата с 51% предпочитание сред 6500 потребители, след което обаче е изместена от XRP. Въпреки че е зад гърба на криптовалутата на Ripple, значително по-голям брой потребители все още биха искали това като подарък, въпреки на пръв поглед старата технология в основата на протокола, която е отговорна за по-бавната скорост на транзакциите и относително високите разходи.

Monero (XMR), макар и известен с поверителността, която дава на потребителите при извършване на сделки, беше избор само 9% от респондентите. С XMR, потребителите могат да правят транзакции, без никой да проследява кой, накъде и колко. Въпреки всичкия технологичен напредък обаче, XMR не е предпочитан за съхранение на стойност. Защо е това?

Някои от коментарите по анкетата от потребителите в Twitter показват, че XRP не е криптовалута, вероятно поради несигурността около състоянието на XRP като крипто или ценна книга. Тези, които избраха XMR, заявиха, че са направили това заради поверителността, докато онези, които са предпочели BTC, го правят, защото като съхранение на стойност "може да се използва за закупуване на всички останали".

Освен разнообразните предпочитания към цифровите валути е окуражаващо да се знае, че доста хора все още се интересуват от използването на тези активи. Над 15 000 потребители на Twitter участваха в анкетата, което показва големия интерес към този въпрос на предпочитания.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Анализатор предвижда 120% скок за Polkadot (DOT)

Polkadot е оперативно съвместима блокчейн платформа. Неговият роден актив, DOT, се търгува на $35. към момента на публикуване и е нараснал с 30% за седмицата, според данни от CoinMarketCap.Коуен казва...
СЕП. 16, 2021 22:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SkyBridge събира $100 милиона за Algorand фонд - подава документи за ETF крипто компания

В разговор пред CNBC основателят на SkyBridge и бившият директор по комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи заяви, че фирмата е събрала над $100 милиона за наскоро обявения Algorand фонд. Той доба...
СЕП. 16, 2021 20:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Cardano загатва за значителни партньорства в бъдеще

Негативната страна на крипто общността изрази съмнение дали това изобщо ще се случи, камо ли да се случи навреме. Независимо от това, с този основен момент, който вече официално мина, вниманието се на...
СЕП. 16, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC ще приемат плащания в Етериум, Лайткойн и Биткойн Кеш

AMC Theaters, най-голямата верига киносалони в света, обяви, че ще приема повече криптовалути като метод на плащане до края на 2021 г. Криптовалутите, които ще поддържа, включват Биткойн, Етериум, Лай...
СЕП. 16, 2021 16:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света