НАЧАЛО Други

Повече ли са крипто престъпленията от фиатните?

юли 7, 2018 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повече ли са крипто престъпленията от фиатните?

Вярно е, че винаги има две страни на едно добро изобретение, които винаги са доброто и злото.

Първата половина на 2018 г. може да се нарече бурния момент за повечето токени, които се борят да запазят печалбите, направени към последната четвърт на 2017 г. и мечешто движение на пазара, което може да се наблюдава до настоящия момент.

Неотдавнашни данни показват, че токен пазара е получил над два пъти повече от това, което е получил през 2017 г., през първата половина на 2018 г., което е 12 милиарда долара.

Загрижеността е в резултат на откритието, че 1.2 млрд. Долара в крипто са били изгубени за престъпленията в кибернетичното пространство чрез Биткойн и токени като Monero и Zcash през първата половина на годината.

Някои от начините за постигане на това са:

1) Пране на пари: те постигат това чрез преместване на адресите, докато не конвертират парите във фиатни, за да ги заменят, независимо от това, че губят част от тях под формата на такси за газ, тъй като имената не са свързани с адресите на криптовалутите.

2) Хакерски дейности: много фирми губят трудно спечелените си пари, тъй като хакерите са получили по-лесен начин да получат плащане за престъпните дейности. Високата степен на оплаквания се е увеличила с повече от 6 пъти през тази година, в сравнение с всички жалби от 2015 г. насам. Този откупен, който се събира, е довел до загуби за фирмите, което поражда нуждата да се променят нещата.

Тази година се видя, че много борси се хакват като: Coincheck, Coinrail, Bithumb, като някои от тях са загубили милиони долари от хакери през първата половина на 2018 г.

Поради това е важно таговете да се използват за идентифициране на потока от тези пари, докато виновните не са идентични.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене