НАЧАЛО Регулации

Потвърдено: Законопроектът MiCA на ЕС няма да включва Биткойн забрана

март 25, 2022 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потвърдено: Законопроектът MiCA на ЕС няма да включва Биткойн забрана

Ефективният законодателен пакет на ЕС за управление на крипто активите преминава към следващия етап на преговорите.

Това ще се случи без широко критикуваната разпоредба, която се стреми да ограничи използването на криптовалути с доказателство за работа.

Предложеният от Европейския съюз (ЕС) регулаторен пакет за пазари на крипто активи (MiCA) се придвижва напред към следващата фаза на дискусии без разпоредбата, която се стреми да ограничи използването на криптовалути като Биткойн (BTC), които използват доказателство за работа.

През последните няколко дни законодателите на ЕС договаряха мандат за предложеното законодателство за цифровите активи, което не съдържа разпоредба, целяща да ограничи използването на криптовалути с доказателство за работа в ЕС, преди да премине към тристранни преговори между парламента, съвета и комисията.

По-рано през седмицата Стефан Бергер, парламентарист, наблюдаващ рамката на MiCA, изрази опасения, че други лидери на ЕС, подкрепящи ограничаването на използването на криптовалути с доказателство за работа, ще направят последен опит да изведат законодателството до пълно гласуване в парламента преди трилогът.

Прочети Още: ‘Имаме нужда от нови правила за крипто’ – Джером Пауъл

Парламентът не е оспорил мандата за преговори за MiCA, туитира Бергер рано в петък. Срокът за оспорване на мандата изтича в полунощ в четвъртък, според Бергер.


Въпросната разпоредба беше отхвърлена при гласуване в комисия на 14-ти март.

Служители на ЕС също обсъждат редица въпроси, включително включването на незаменими токени (NFT) и децентрализирано финансиране (DeFi) в пакета MiCA, както и кои агенции на ЕС трябва да получат правомощия за надзор върху крипто пространството.

Бергер каза, че тристранната среща за MiCA ще започне следващата седмица.Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.