НАЧАЛО Други

Пострадалите потребителите на Gemini Earn ще получат обратно активи на стойност $2.18 милиарда

30.05.2024 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пострадалите потребителите на Gemini Earn ще получат обратно активи на стойност $2.18 милиарда

На 29 май Gemini обяви, че потребителите на програмата "Earn" ще получат обратно $2.18 милиарда в дигитални активи, което се равнява на 97% от дължимите средства.

Възстановяването на активите ще се основава на условната стойност в долари към 28 май 2024 г.

Gemini заяви, че фалитът на Genesis е засегнал около 232,000 потребители на програмата Earn, като ги е оставил без достъп до дигитални активи на стойност около $940 милиона. След постигане на споразумение с Genesis и други кредитори потребителите на Earn ще получат 100% от своите дигитални активи обратно.

Например клиентите, които са дали назаем един BTC токен, ще получат обратно един BTC, като ще се възползват от поскъпването на цената.

Gemini използва обезпечение, предоставено от Genesis, и добави вноска от $50 милиона, за да улесни възстановяването. Първоначалните разпределения покриват 97% от активите, а останалата част се очаква да бъде възстановена в рамките на 12 месеца.

Камерън Уинкълвос, съосновател и президент на Gemini, изрази благодарност за търпението на клиентите, признавайки трудността на продължителния процес.

Възстановяването на средствата следва постигнатото през февруари споразумение с Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS), в което Gemini се съгласи да възстанови около $1.1 милиарда на клиентите на Earn. NYDFS отбеляза, че Gemini не е извършила задълбочена проверка на Genesis, което е допринесло за провала на програмата.

Стартирала през 2021 г., програмата Earn на Gemini позволяваше на клиентите да заемат криптовалута на Genesis Global Capital, печелейки над 7% годишна процентна доходност (APY). Фалитът на Genesis след срива на FTX през ноември 2022 г. обаче доведе до замразяване на активите на клиентите на Earn.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.