НАЧАЛО Други

Последствията ако федералното правителство на САЩ спре да работи

септември 27, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Последствията ако федералното правителство на САЩ спре да работи

Президентът на САЩ Джо Байдън и негов ключов помощник заявиха, че спирането на работата на федералното правителство може да доведе до широко разпространени трудности.

Според тях те ще засегнат най-вече близо 7 милиона жени и деца с ниски доходи, които разчитат на хранителни помощи.

Байдън изрази тази загриженост по време на среща, посветена на историческите чернокожи колежи и университети, като подчерта въздействието върху чернокожата общност, което включва намаляване на хранителните помощи, намаляване на проверките на площадките за опасни отпадъци и отслабване на прилагането на законите за справедливо жилищно настаняване. 

Той подчерта предварителното споразумение с председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти относно нивата на държавните разходи, но отбеляза съпротивата на група крайнодесни републиканци в Камарата.

Министърът на земеделието на САЩ Том Вилсак предупреди, че значителна част от 7-те милиона участници в Специалната програма за допълнително хранене на жени, кърмачета и деца (WIC) ще изпитат незабавно намаляване на помощите след спиране на работата. 

WIC играе ключова роля, тъй като почти половината от новородените в САЩ разчитат на програмата. Допълнителната програма за подпомагане на храненето (SNAP) ще функционира както обикновено през октомври, но след това може да се сблъска с прекъсвания. През 2022 г. над 40 милиона американци са разчитали на SNAP, тъй като инфлацията изостря финансовото напрежение.

По време на спирането на работата агенциите за земеделски услуги ще спрат отпускането на заеми на земеделските стопани по време на критичните периоди на прибиране на реколтата, а бъдещите купувачи на жилища в селските райони ще се сблъскат с липсата на кредити.

Освен това повече от 50,000 служители на Министерството на земеделието ще бъдат освободени от работа, което ще се отрази на техните доходи. Контролираната от републиканците Камара на представителите може да предложи значителни съкращения на разходите, които вероятно ще бъдат отхвърлени от контролирания от демократите Сенат. Невъзможността за постигане на консенсус може да доведе до частично спиране на работата на правителството до предстоящата неделя.

Законодателите от Камарата планират да разгледат четири законопроекта за разходите за следващата финансова година. Те включват нови ограничения за достъпа до аборти, отмяна на инициативата за климата на администрацията на Байдън на стойност $11 милиарда и възобновяване на изграждането на стената по границата между Мексико и САЩ – забележителна инициатива на бившия президент Доналд Тръмп. 

Байдън изрази намерение да наложи вето на поне два от тези законопроекти. Вилсак разкритикува републиканските фискални планове като “наказателни” и “дребнави“.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

JPMorgan може да напусне Китай ако САЩ наредят

Изпълнителният директор на JP Morgan, Джейми Даймън, обсъди позицията на компанията си по отношение на бизнеса ѝ в Китай.

декември 2, 2023 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.