НАЧАЛО Други

PoS криптовалутите може да са ценни книжа, твърди Гари Генслер

септември 16, 2022 17:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
PoS криптовалутите може да са ценни книжа, твърди Гари Генслер

Председателят на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) Гари Генслер заяви, че криптовалутите, които са базирани на доказателство за залог могат да бъдат ценни книжа, според доклад в Wall Street Journal.

Генслер заяви, че криптовалутите на PoS блокчейните, които позволяват на притежателите си пасивно да получават възвръщаемост чрез стейкинг, могат да преминат теста на Хауи, съобщи в четвъртък The Wall Street Journal.

В момента на пазара има много такива активи, включително Cardano (ADA), Solana (SOL), а към днешна дата и Етериум (ETH).

Тестът на Хауи определя дали даден актив се квалифицира като „инвестиционен договор“ и следователно подлежи на федералните закони за ценни книжа.

Съгласно теста даден актив се счита за „инвестиционен договор“, ако инвеститорите залагат парите си за финансиране на дадено предприятие с намерението да реализират печалба от неговите усилия. Генслер твърди, че криптовалутите с доказателство за залог могат да преминат този тест.

„Това е още един признак, че съгласно теста на Хауи инвестиращата общественост очаква печалби въз основа на усилията на други лица“, твърди Генслер.

Вчера Етериум официално смени консенсусния алгоритъм, преминавайки от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).

Доказателството за залог на блокчейн работи, като участниците в мрежата „залагат“ монетите си – т.е. по същество заключват криптовалутите си, за да обработват транзакции и да поддържат мрежата сигурна.

Това е различно от PoW криптовалутите, като Биткойн, при които се използва енергоемкият процес на копаене.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Позиции на стойност $212 милиона бяха заличени от крипто пазарите


Ако това, което казва Генслер, е вярно, историческият ход на Етериум би означавал, че активът сега потенциално може да бъде обозначен като „инвестиционен договор“ и следователно да подлежи на законите за ценните книжа. Преди това Генслер е отказвал да коментира конкретно Етериум, но е споделял, че според него Биткойн не е ценна книга.

Според Wall Street Journal председателят на Комисията по ценни книжа и борси не е споменал конкретно Етериум или друга криптовалута, когато е коментирал стейкинга и PoS валутите.

Организацията с нестопанска цел за крипто политика Coin Center заяви в публикация в блога си в четвъртък, че преминаването на Етериум към доказателство за залог не би трябвало да промени начина, по който той се регулира. Макар че Генслер е отказал да коментира Етериум, неговите предшественици при предишната администрация са сигнализирали, че Комисията по ценни книжа и борси не смята, че Етериум е ценна книга.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance добави майнинг пул за ETHW протокола

Според Binance потребителите, които изберат да се присъединят към басейна за добив на ETHW, няма да бъдат таксувани, като офертата ще продължи до 29 октомври.

септември 30, 2022 15:13 1 мин. четене

Още една компания за копаене на Биткойн (BTC) става публична

Компанията за добив на Биткойн (BTC) Rhodium Enterprises планира да се листне на Nasdaq под символа „RHDM“ чрез обратно сливане с фирмата за бизнес консултации SilverSun Technologies Inc., съобщи Bloomberg на 30 септември.

септември 30, 2022 13:11 1 мин. четене

BlackRock ще стартира ETF за метавселена

BlackRock Inc. планира да създаде ETF, за да даде на клиентите си възможност да добавят в портфолиата си компании с експозиция към метавселената.

септември 30, 2022 11:30 1 мин. четене

Политиците в ЕС критикуват ролята на Amazon в дигиталното евро

Членове на Европейския парламент (ЕП) разкритикуваха решението на Европейската централна банка (ЕЦБ) да привлече Amazon за партньор.

септември 30, 2022 10:12 1 мин. четене