НАЧАЛО Биткойн

Поредният технологичен гигант купи Биткойн

28.05.2024 17:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредният технологичен гигант купи Биткойн

Поредната голяма компания обяви разширяване на инвестиционното си портфолио, включвайки флагманската криптовалута Биткойн.

Semler Scientific, голяма технологична компания в сектора на здравеопазването, взе стратегическо решение за диверсификация на своите валутни резерви, а Биткойн служи като основна инвестиция.

В този смел ход Semler Scientific закупи 581 BTC на обща цена от $40 милиона. Компанията е уверена в Биткойн като запас от стойност, на който може да се разчита в дългосрочен план.

Ерик Семлер, председател на компанията, изясни мотивите зад тази промяна. Няколко неща го привлякоха към Биткойн. Сред тях: огромният обем ежедневни транзакции и оскъдността, която е в контраст с всички други активи. За него тази оскъдност е равносилна на потенциален хедж срещу инфлацията и сигурно убежище във времена на глобална икономическа турбуленция.

С това той също така посочи, че за разлика от повечето конвенционални активи като златото Биткойн е дигитално устойчив, имунизиран срещу нормалните типове електронни атаки в обществени мрежи.

Приемането на Биткойн от страна на големите финансови институции също даде тласък на Sempler Scientific да вземе това решение.

Въпреки че Биткойн играе важна стратегическа роля за Semler Scientific, тази компания все още е фокусирана върху първоначалния си бизнес за създаване на пионерски медицински продукти, предназначени да помогнат на пациентите, борещи се с хронични заболявания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.