НАЧАЛО Други

Поредната държава може да влезне в рецесия

ноември 3, 2023 11:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната държава може да влезне в рецесия

Канадската икономика преживя трудна година, като нарастващите разходи за живот и стагнацията на заплатите доведоха до финансово напрежение за много хора.

Експертите очакват наближаваща рецесия, характеризираща се с икономически спад, водещ до съкращаване на работни места, намаляване на продажбите и по-ниски потребителски разходи.

Този икономически спад ще се отрази особено силно на студентите, особено на тези в неравностойно положение. Те вече се сблъскват с разходите, свързани с образованието, освен с тези от първа необходимост, а рецесията може да изостри финансовите ограничения.

Университетите също ще усетят въздействието, което може да доведе до съкращаване на програмите за финансова помощ. Това, в съчетание с по-високите лихвени проценти по съществуващите студентски заеми, прави студентите уязвими към натрупване на дългове.

Завършващите студенти и търсещите работа ще се сблъскат с труден пазар на труда с ограничени възможности. Особено засегнати ще бъдат тези, които разчитат на работа, за да посрещат ежедневните си нужди и да изплащат студентските си задължения.

Проучванията показват, че завършването по време на рецесия води до по-ниски заплати и пропуснати първоначални доходи в сравнение със завършилите преди рецесията.

Тези предизвикателства в заетостта водят до дългосрочни последици, включително по-нисък социално-икономически статус и по-лоши здравни резултати.

Подготовката е от решаващо значение. Намаляването на ненужните разходи и навременното плащане на сметките са от съществено значение. Завършилите трябва да обмислят последиците от излизането на пазара на труда по време на рецесия и да потърсят кариерно консултиране. Разнообразяването на уменията чрез обучение и търсене на подходящи възможности за работа и доброволчество остава ценен съвет.

В заключение, въпреки че рецесията ще засегне всички, информираността и активността могат да помогнат за облекчаване на последиците от нея. Задълбоченото проучване и проактивните мерки могат да смекчат тревожността и да подобрят устойчивостта пред лицето на икономическите предизвикателства.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.