НАЧАЛО Други

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

Ппрез октомври Telegram даде възможност на потребителите да купуват потребителски имена за своето приложение чрез платформа, базирана на блокчейн, наречена Fragment.

Платформата позволява на заинтересованите страни да купуват налични потребителски имена и да си гарантират собствеността върху своята блокчейн мрежа „The Open Network“, известна като TON.

При закупуването на име потребителите плащат с криптовалутата TON, която е местен актив на мрежата. През последните четири седмици продажбите на Fragment надхвърлиха $50 милиона, каза директорът на компанията Павел Дуров в съобщение в Telegram. Някои отделни потребителски имена в платформата са донесли големи суми пари на Fragment. Например, потребителското име @news е било продадено на търг за 994,000 TON, около $1.7 милиона, по данни от официалния уебсайт.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Етериум: Ето какво доведе до настоящите позитивни настроения


Дуров заяви, че в бъдеще Fragment ще се разшири отвъд потребителските имена и ще изгради множество блокчейн инструменти за Telegram, включително крипто портфейли и децентрализирани борси. Достъпът до такива услуги може да бъде осъществен от приложението Telegram, сподели Дуров.

Следващата стъпка на Telegram е да изгради набор от децентрализирани инструменти, включително портфейли за непопечителствани криптовалути и децентрализирани борси за милиони хора, които да търгуват и съхраняват криптовалути по сигурен начин„, каза Дуров.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене