НАЧАЛО Други

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

Ппрез октомври Telegram даде възможност на потребителите да купуват потребителски имена за своето приложение чрез платформа, базирана на блокчейн, наречена Fragment.

Платформата позволява на заинтересованите страни да купуват налични потребителски имена и да си гарантират собствеността върху своята блокчейн мрежа “The Open Network”, известна като TON.

При закупуването на име потребителите плащат с криптовалутата TON, която е местен актив на мрежата. През последните четири седмици продажбите на Fragment надхвърлиха $50 милиона, каза директорът на компанията Павел Дуров в съобщение в Telegram. Някои отделни потребителски имена в платформата са донесли големи суми пари на Fragment. Например, потребителското име @news е било продадено на търг за 994,000 TON, около $1.7 милиона, по данни от официалния уебсайт.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цена на Етериум: Ето какво доведе до настоящите позитивни настроения


Дуров заяви, че в бъдеще Fragment ще се разшири отвъд потребителските имена и ще изгради множество блокчейн инструменти за Telegram, включително крипто портфейли и децентрализирани борси. Достъпът до такива услуги може да бъде осъществен от приложението Telegram, сподели Дуров.

Следващата стъпка на Telegram е да изгради набор от децентрализирани инструменти, включително портфейли за непопечителствани криптовалути и децентрализирани борси за милиони хора, които да търгуват и съхраняват криптовалути по сигурен начин“, каза Дуров.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.