НАЧАЛО Други

Половин Америка вече е в рецесия – долара отслабва

25.03.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Половин Америка вече е в рецесия – долара отслабва

В разгара на трудни времена Съединените щати се борят с дълбоко икономическо забавяне и финансови предизвикателства - реалност, която се подчертава от последните прозрения на Game of Trades.

Известна с далновидните си финансови анализи, платформата представи доклад, който предизвика широка дискусия. Според тяхната оценка нацията не е изправена само пред незначителни пречки, а по-скоро половината от нейните държави са затънали в условия на рецесия, което рисува мрачна картина на икономическия пейзаж.

Впускайки се по-дълбоко в детайлите, анализът на Game of Trades анализира 22 американски щата, които се борят със суровата реалност на четвъртото тримесечие на 2023 г.

Тези щати не просто изпитват временни затруднения; те се сблъскват с пълноценна икономическа криза, характеризираща се с множество тревожни показатели – от рекордно ниски нива на безработица до спад в производствената дейност и реалните заплати. Това не е просто задръжка, а значителен спад, който засяга значителна част от икономическата мощ на страната.

Разглеждането на анатомията на тази рецесия разкрива тревожен модел – поредица от събития, при които щатите, които вече са на нестабилна основа, първи се поддават на икономическия натиск, подобно на заразна болест, разпространяваща се в уязвими общности. Този анализ хвърля светлина върху една отрезвяваща истина: Съединените щати се намират на прага на широкообхватна рецесия, като половината от щатите вече усещат нейните последици.

Въпреки това, сред мрачната обстановка се наблюдават места, където има устойчивост. Другата половина на страната остава относително стабилна, макар и бдителна. Game of Trades подчертава важността на наблюдението на ключовите икономически показатели за оценка на цялостното състояние на икономиката – приказка за две Америки, едната от които се бори, а другата се държи здраво, макар и предпазливо.

Прехвърляйки фокуса към валутния пейзаж, американският долар е изправен пред сериозни предизвикателства. На фона на глобалните икономически промени нововъзникващите валути набират сила, а геополитическите фактори, като влиянието на Путин върху петролните пазари и инициативите на БРИКС, застрашават господстващото положение на долара, което съответно оказва влияние върху финансовата стабилност на САЩ.

На фона на тези опасения обаче Федералният резерв предлага контрастиращ разказ. Те поддържат оптимистична перспектива, прогнозирайки икономически растеж и стабилност въпреки противоположните мнения на други кръгове. Подкрепяни от силното представяне на фондовия пазар и стабилните корпоративни печалби, те очакват обещаващо бъдеще въпреки надвисналия призрак на инфлацията.

Все пак предпазливостта надделява. Потенциалът за непредвидени икономически сътресения, особено за инфлационен натиск, остава надвиснала заплаха. Управлението на този деликатен баланс между растежа и контрола на инфлацията представлява огромно предизвикателство за Фед, което подчертава несигурния път пред него въпреки преобладаващия оптимизъм.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Традиционните пазари ги обвзема страх – какво следва?

Нагласите на инвеститорите се промениха, тъй като несигурността хвърля сянка върху пазара на акции, което е сигнал за отклонение от оптимизма, характерен за последните месеци.

18.04.2024 15:00 2 мин. четене

Рисковете от използването на изкуствен интелект в банковия сектор

Най-големият световен банков регулатор Пабло Ернандес де Кос, управител на Банката на Испания и председател на международния Базелски комитет по банков надзор, подчерта, че банките трябва активно да се справят с рисковете, свързани с използването на изкуствения интелект (AI) и машинното обучение (ML) в дейността си.

18.04.2024 13:00 1 мин. четене

БРИКС: Ролята на Египет в съюза – ето какво трябва да знаем

Според икономиста Шайма Шериф търговското партньорство на Египет със страните от БРИКС се очаква да се съсредоточи върху продоволствената сигурност, особено поради ключовата роля на Русия като основен доставчик на вносната пшеница за Египет.

18.04.2024 12:00 2 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.